26 Nisan 2024|Cuma,03:54:12
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5282 0,13
EURO
34,8785 0,27
ALTIN
2.435,87 0,01
BİTCOİN
$64.226 0,59
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
03 Kasım 2017 - 06:45
03 Kasım 2017 - 06:452 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Sigarayı bırakmak için fırsat

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Aziz Öğütlü, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza çağrıda bulundu.

Sigarayı bırakmak için fırsat
Toprak Turizm


Öğütlü, sigara, nargile ve benzeri tütün ürünlerinin çok yaygın bir bağımlılık şekli olduğunu belirtti. Tütün ve dumanında bulunan maddelerin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Öğütlü, bağımlılığın dünyada ve ülkemizde önlenmesi mümkün bir halk sağlığı sorunu olduğunu hatırlattı.

Öğütlü, "Sigara alışkanlığı insanların sonradan edindikleri bir davranıştır. Yani insanların doğasında sigara içme davranışı olmadığı için bu davranışından vazgeçmesi de mümkündür. Uzun zamandan beri bu yönde yapılan çalışmalar sonucunda nikotin bağımlılığının mekanizması çözülmeye başlamış, bu mekanizmaya yönelik sigarayı bırakma isteğini arttıran ilaçlar geliştirilmiştir” dedi.

Öğütlü, “Sigarayı bırakan kişilerde olumlu etkiler ilk saatlerden başlayarak görülür. İlk saatlerde kandaki karbon monoksit düzeyi azalır ve bu durum kalp bakımından olumludur. Sigarayı bırakanlarda ilk birkaç gün içinde koku ve tat alma duyuları normal hale gelir. İlk yıllarda akciğerlerin işlevi düzelmeye başlar, kalp krizi geçirme riski hızla azalır. Sigaranın bırakılmasından 5 yıl sonra kalp krizi geçirme riski sigara içmeyenler düzeyine iner. Sonraki yıllarda çeşitli kanserlerin meydana gelme riski de azalır” dedi.

Öğütlü, “Halkımızı tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve gelecekte sağlıklı nesillerle sağlıklı bir toplum olmak hedefimiz. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızı Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan "Sigara Bırakma Polikliniklerine" davet ediyoruz. Sigarayı bırakmak isteyen herkes, destek amaçlı kurulan bu polikliniklerimize baş vurarak, doktorlarımızın önerisine göre tedavide kullanılacak ilaçları Kasım ayından itibaren ücretsiz temin edebilir" diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç