18 Nisan 2024|Perşembe,18:48:59
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,5024 0,17
EURO
34,7526 0,09
ALTIN
2.490,42 1,14
BİTCOİN
$63.614 5,60
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
03 Kasım 2017 - 12:36
03 Kasım 2017 - 12:364 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Adapazarlı muhtarlar dertlerini sıraladı

Adapazarı Belediyesi “Muhtarlar Haftası” nedeni ile bir toplantı düzenledi.

Adapazarlı muhtarlar dertlerini sıraladı
Yön Bul Akademi


Düzenlenen toplantıya, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlar Haftası nedeni ile düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, mahalle muhtarlarının sorunlarını madde madde liste halinde Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Başkan Dişli’ye sundu. Erdem, Adapazarı Belediyesi’nin 2014 yılından bu güne köyden mahalleye dönen bölgelerde 50 milyon TL’lik asfalt yatırımıyla Türkiye’de belki de tek belediye olduğunu ifade ederek, “Ayrıca yine yeni mahallelerde yapılan spor kompleksleri, park bahçeler için Başkanımız Süleyman Dişli’ye teşekkür ediyoruz. Mahallelerimizde çöp sıkıntısı neredeyse sıfır sayılır, yüzde 99 bu konuda memnunuz. Mahallelerde yapılan kapalı pazaryerleri cemiyetler için güzel bir iş teşkil etti” dedi.


Muhtarların da söz aldığı toplantıda Kayrancık Mahallesi Muhtarı Ercan Çiğdem, 1989 yılından bu güne muhtar olduğunu ifade ederek mahallesinde bu güne kadar bu kadar ciddi bir asfalt çalışması yapılmadığını ifade ederek, Başkan Dişli’ye teşekkür etti. Hızırtepe Mahallesi Muhtarı Bedri Aslan ise mahallesinin bu güne kadar böyel güzel asflat görmediğini belirterek, “Mahallemden kucak dolusu sevgiler ve selam getirdim. Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Başkan Dişli, şehir merkezi olduğu için geçen yıl Cumhuriyet Mahallesi’nde 7 milyon liralık çevre düzeni ve asfalt çalışması yaptıklarını ifade ederek muhtarların istek ve taleplerini dinledi. Başkan Dişli, “Bugün burada özellikle toplandık ki, muhtarlarımızı dinleyelim, sorunlarını bire bir öğrenelim istedik. Sorunların takipçisi olacağım. Bundan şüpheniz olmasın. Belediye olarak tüm imkânları sonuna kadar kullanacağız SASKİ, SEDAŞ, TELEKOM ve AGDAŞ gibi tüm kurumlarımız mahallede çalışmalarını tamamladıktan sonra biz de burada güzel bir çalışma yaptık. Tüm kurumlara buradan teşekkür ediyorum hepsi mahallenin alt yapı işlemlerini bitirdi biz de mahallede rahatlıkla çalışmalarımızı yaptık” şeklinde konuştu.


Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, muhtarlara verdiği önemi söyleyerek, “Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi muhtarlar halkın seçerek, güvenerek oy verdiği seçilmiş kişilerdir. Halkla devlet arasında önemli bir köprü vazifesini üstlenmişlerdir. Halkın nabzını en iyi onlar bilir. Artık anlayış değişti. Artık devlet milletin hizmetinde. Bu aslında bizde bin 400’lü yıllarda da böyleydi. Şimdi de böyle devam edecek. Devlet bir ağaç gibidir. Kurumlar da o ağacın dalları gibi hepsi birbirine bağlı aynı çatı altında hizmet vermeye çalışıyor. Eğer bize yetki verildiyse vatandaşa hizmet etmek için verilmiştir. Hepimiz bu bilinçte olmalıyız” ifadelerini kullandı.


Vali Balkanlıoğlu, muhtarlara Kaymakamlık aracılığı ile verilen kömürlerin dağıtımı konusunda da dikkatli olmalarını ve kömürleri gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalarını istedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç