26 Nisan 2024|Cuma,01:32:36
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5294 0,13
EURO
34,9448 0,08
ALTIN
2.439,10 0,12
BİTCOİN
$64.704 0,70
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
04 Kasım 2017 - 12:07
04 Kasım 2017 - 12:072 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Platformun 634. hafta açıklaması

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu’nun 634. Hafta basın açıklamasında, Balfour Deklarasyonu, Yargıtay’ın FETÖ’ye yönelik yargılamalarla ilgili verdiği karar ve Ak Partili 6 belediye başkanının istifası gündemdeydi.

Platformun 634. hafta açıklaması
MARMARA GÖZ


Platform adına Diriliş Saati Dergisi’nden Ali Fethi Gürler’in okuduğu basın açıklamasında, Balfour Deklarasyonu’nun Siyonist projenin mayalandığı zemin olduğuna vurgu yapılarak, “Bugün 4 Kasım 2017... Balfour Deklarasyonu'nun 100. yılını acı ve nefretle anıyoruz. Utanç vesikası olan bu deklarasyonu lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Balfour Deklarasyonu'nun 100.yılında İngiliz Hükümeti'nden Filistinli Müslümanlara yaşatılan felaket nedeniyle özür dilemesi beklenirken, aksine İngiltere'de Siyonist Başbakan Netanyahu'nun da katılımıyla kutlamalar yapılacağının duyurulduğunu hatırlatan Gürler, “Bir kez daha dost ve düşman tanımlarını doğru yapmamız gerektiğinin kanıtı ile yüzleştik. Amerika, İngiltere ve batılı müttefikleri asla Müslümanlara dost olmadılar, dost olmayacaklar.” dedi.

Burdurlu bir mühendisin FETÖ’nün sohbetlerine katılmak, gazetelerini okumak ve çocuklarını okullarına göndermek delilleriyle örgüt üyesi olarak değerlendirilerek aldığı cezanın Yargıtay tarafından bozulmasının da değerlendirildiği açıklamada, “FETÖ'nün Amerikan çıkarlarına ve CIA'a hizmet eden militanları için en ağır cezaların verilmesi adaletin bir gereğidir. Ancak bu örgüte dini cemaat algısı ile sempati duyanları da aynı kefeye koymak ciddi bir adalet zaafıdır. Geç de olsa hatadan dönülmesi doğru olmuştur.” denildi.

Son olarak, Ak Partili 6 belediye başkanının istifaya zorlanmasının değerlendirildiği açıklamada, “Seçilmiş başkanların gerekçe ortaya konmadan görevden ayrılmaya zorlanmasının makul bir açıklaması olamaz. Yönetim tarzının keyfi değil, belirli akli ve vicdani kurallar üzerine kurgulanması gereklidir. İktidarın gerekli açıklamayı yaparak bu belirsizliğe bir son vermesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç