Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,19:27:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3326 0,25
EURO
35,1213 0,00
ALTIN
2.302,72 1,11
BİTCOİN
$70.768 2,54
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
04 Kasım 2017 - 19:01
04 Kasım 2017 - 19:014 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Dünyadaki en büyük tesisi Sakarya'da açıldı

Çiftlik Bank, dünyanın en yüksek besin değerine sahip ve en büyük mavi yumurta damızlık tesisini Sakarya'da hizmete açtı. Tesiste 5 milyon yumurtacı Çiba Ameraucana civcivi ile yıllık 40 milyon mavi yumurta üretimi hedefleniyor. Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın, "Mavi yumurtanın ihracatını yaparak, Türkiye ekonomisine yıllık 5,4 milyar lira katkıda bulunacağız inşallah, yani hedeflerimiz bu yönde" dedi.

Dünyadaki en büyük tesisi Sakarya'da açıldı
Yön Bul Akademi


Mavi yumurta yumurtlayan saf kan Ameraucana ırkı tavuklar, Çiftlik Bank tarafından Türkiye'nin dört bir yanından toplanarak Bursa İnegöl'deki Ar-Ge tesisinde ıslah edildi ve en verimli ırk olarak literatüre girecek olan Çiba Ameraucana ırkı ortaya çıkarıldı. Çiftlik Bank kurmuş olduğu damızlık tesisinde yılda 5 milyon yumurtacı Çiba Ameraucana civcivi ile yıllık 40 milyon mavi yumurta üretimi yaparak, dünyanın en büyük mavi yumurta üreticisi olmayı hedefliyor. Dünyanın en yüksek besin değerlerine sahip ve protein değeri diğer yumurtalara göre daha fazla olan mavi yumurta hakkında bir takım bilgiler veren Çiba Mavi Yumurta Tesisi Genel Koordinatörü veteriner İsmail Kamburoğlu, yumurtanın içerisinde yüksek miktarda A, D, E ve B grubu vitaminlerin olduğunu söyledi.

"Kalp ve damar hastaları güvenle tüketebilir"

İsmail Kamburoğlu, "Mavi yumurtamızın diğer yumurtalara nazaran protein oranı daha fazladır, bu nedenden dolayı dikkat çekmiştir. Ama tabi öncelikle rengi görüldüğü gibi mavi. Bu bana çok soru olarak geliyor niye böyle rengi diye. Doğada kanatlı hayvanlar çeşitli renklerde yumurtlamaktalar. Bu hayvan türü de mavi yumurtluyor. Bu bir pingmentasyon yani tıpkı açık ve koyu renkli insanların olduğu gibi bu hayvanın da yumurtası mavi renkte. Biz bunu Tarım Bakanlığı'nın laboratuarlarına gönderdiğimizde normal yumurtaya göre protein değerinin daha yüksek olduğunu gördük. Aynı zamanda en çarpıcı özelliklerinden bir tanesi, doymamış yağ asidinin çok yüksek olduğunu, bu nedenle kalp ve damar hastalıklarına maruz kalan insanların güvenle tüketebileceğini söyleyebiliyoruz. Böyle farklı bir ürün diyebiliriz" dedi.

"Türkiye ekonomisine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz

Çiftlik Bank Kurucusu (CEO) Mehmet Aydın, yumurtaların ihracatını Türkiye ve yurtdışına yaparak ekonomiye katkıda bulunacaklarını söyleyerek, "Bugün burada yaptığımız açılış Dünya'da bir ilk olan mavi yumurta, endüstriyel mavi yumurta tesisimiz. Guinness Rekorlar Kitabı içinde bir denememiz ve başvurumuz oldu. İki alanda başvurumuzu yaptık, birincisi en yüksek besin değerlerine sahip yumurta olması ve ikincisi en büyük mavi yumurta damızlık tesisi olması. İnşallah bunun sonuçlarını da çok yakın zamanda alacağız. Bu yumurtaları 5 milyon adete çıkartarak Türkiye'ye ve yurtdışına ihracatını yaparak Türkiye ekonomisine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

"Mavi yumurtalar sipariş usulü ile satılıyor"

Mavi yumurtaların sipariş usulü ile satıldığını ve şarküteriye yumurtanın gelir gelmez tükendiğini belirten Aydın, "Şu anda bizim ürettiğimiz yumurtanın tamamı sipariş usulü ile satılıyor. Şarküterimize yumurta gelir gelmez hemen tükeniyor. Daha önceden sipariş verenler var işte geldiği zaman bana da ayırın gibisinden diyenler var. Şuanda mavi yumurta satışlarına yetişemiyoruz. İnşallah bu tesisimizle bir nebze olsun şarküterimize yetişeceğiz. Bundan sonraki açacağımız 5 milyonluk bir tesisimiz var. 1 milyon olmak üzere 5 adet tesis açacağız. Hepsi farklı yerlerde olacak birisi de yine Sakarya'da gerçekleşecek. Bu tesislerimiz ile birlikte fiyatları daha da aşağıya çekip yurtdışına da bu yumurtanın ihracatını yaparak, Türkiye ekonomisine yıllık 5,4 milyar lira katkıda bulunacağız inşallah, yani hedeflerimiz bu yönde" şeklinde konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç