Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,11:43:59
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3697 0,16
EURO
34,9643 0,29
ALTIN
2.325,67 0,23
BİTCOİN
$69.976 0,97
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
08 Kasım 2017 - 11:09
08 Kasım 2017 - 11:093 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Akyazılı Çevre Mühendisi Fatih Boztepe SAÜ Öğrencileriyle Tecrübelerini Paylaştı

06.11.2017 Pazartesi günü Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği topluluğu tarafından "dünden bugüne çevre mühendisliği" isimli etkinlik düzenlendi.

Akyazılı Çevre Mühendisi Fatih Boztepe SAÜ Öğrencileriyle Tecrübelerini Paylaştı
MARMARA GÖZ


Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe ZEN Çevre ve İş Güvenliği Danışmanlık Genel Müdürü, aynı zamanda Çevre Mühendisi olan Fatih Boztepe konuşmacı olarak katıldı. Çevre mühendisliğinin dünya ve ülkemizde ki başlangıcı, çevre kirliliğinin etkilerini ve 27 yıllık meslek kariyeri ile birleştirerek etkinliğe katılan çevre mühendisliği öğrencilerine iş hayatına atılmadan önce mesleki bilgi ve kişisel meziyetlerini nasıl şekillendirmeleri konusunda bilgi verdi.

İlk bölümde 1970’li yıllarda tüm dünyada çevre kirliliğine karşı yükselen çevreci faaliyetlere ülkemizin de sessiz kalmayarak üniversitelerde çevre konusunda eğitim verilmeye başlandığı, şu ana kadar 30000 civarında çevre mühendisi mezun olduğu halde 5000 civarında çevre mühendisinin kendi işini yaptığını, kamu kurumlarında çevre mühendisleri sayısının az olduğu, özel sektörde çevre mühendisi çalıştırılma zorunluluğunun bazı sektörlerde zorunlu kılındığını, meslek olarak ta günümüzde zorunlu haller dışında işveren tarafından pek tercih edilmediğini izah etmiştir. Çevre kirliliğinin giderek arttığına dikkat çekerek, “Çevre ile ilgili bu kadar sorun var, çevre kirleniyor. Bunların olmasının nedeni gerekli önlemlerin alınmamasından, çevre mühendisi çalıştırma zorunluluğu olduğu halde bu zorunluluğun yerine getirilmemesinden ya da işverenlerin sorumsuzluğundan kaynaklandığını belirterek, biz sorunlar ortaya çıktıktan sonra ne yapabiliriz diyen bir milletiz, şuan yapılan araştırmalar mevcut kirliliğinin %50 ‘sinin son 35 yılda meydana geldiğini göstermektedir. ” dedi.

İkinci bölümde kariyer planlaması ve eğitim döneminde öğrencilerin yapması gereken çalışmalar hakkında tavsiyelerde bulunan Boztepe, “4 yıllık öğrenim süresinin boş geçirilmemesi gerektiğini, işi öğrenmek için gerekirse para almadan çalışmanın meslek hayatınıza çok faydası olacağını belirtti. “Ben hiç pes etmedim, öğrenmek için her şeyi yaptım. Siz bir yere gittiğinizde, iş başı yaptığınızda cesur olun, pratik olun, işyerinizde çalışmaya başladığınız an ilk izlenim ve çalışma hayatınız boyunca karşılaştığınız sorunları çözme kabiliyeti çok önemli. Burada geçirdiğiniz dört sene boyunca okuyun, araştırın ve kendinizi geliştirin’’ diye konuştu.

Staj yapacak öğrencilere de öncelikle mezun olduklarında devam edecekleri alana karar vermelerini ve stajlarını layıkıyla yapmalarını söyleyen Boztepe, “Hangi alanda devam etmek istiyorsanız ona göre staj yeri seçin. İyi araştırıp iyi karar vermelisiniz. Çünkü sektörde çalışabileceğiniz pek çok alan oluştu. Hayatınızı yönlendirebileceğiniz konularda staj yapın’’ şeklinde konuştu. Katılan öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından söyleşi tamamlandı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç