25 Nisan 2024|Perşembe,21:51:31
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,4781 0,19
EURO
34,9319 0,30
ALTIN
2.435,57 0,51
BİTCOİN
$64.478 0,04
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
09 Kasım 2017 - 06:49
09 Kasım 2017 - 06:494 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SATBİS hizmete girdi

Sakarya Valiliği tarafından yürütülen 'Sakarya Kültür Turizm Dijital Rehberlik ve Bilgi Sistemi" projesinin tanıtım ve açılış programı gerçekleşti.

SATBİS hizmete girdi
MARMARA GÖZ


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı. Projenin tanıtımı ile başlayan programda Sakarya tanıtım filmi de gösterildi.

Tanıtımın ve film gösteriminin ardından konuşan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, "Ajansımızın hizmet ettiği bölgemizin ekonomisi, sadece sanayi sektörü ile anılmamaktadır. Bölgemiz sanayi ilgili olduğu kadar tarımla da, hizmet sektörü ile de öne çıkmaktadır. Son yıllarda bölgemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerde önemli bir artış gözlemlenmektedir. Ajansımızın kuruluşundan bu güne bölgemizi ziyaret eden turist sayısı yüzde 77 oranında artmıştır. Bu sayı bir milyon 900 bine ulaşmıştır” dedi.

Çöpoğlu, “Doğu Marmara Bölge Platformunda bizim hedefimiz 2023 hedefimiz 3 buçuk milyon turist hedefliyoruz. 2016 yılında konaklama sayımız 641'e ulaştı. Hazırlamış olduğumuz raporlar, tanıtım materyalleri, yatırımcılar için kılavuzlar, turizm ilgili lan ve pano çalışmaları ile bölgemizde bulunan illerin turizm potansiyellerini attırmaya çalışıyoruz. Projemizin Sakarya’mıza, ülkemiz turizmine katkı sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas ise, "Dünya artık çok değişiyor. Bunun artık laf olmaktan çıkıp uygulamaya döndüğü bir döneme hızlıca giriş yapıyoruz. Her şey aslında yeni dünyanın konseptiyle algılanmaya başlandı. Bu yapılmış olan projede buna eklenecek bir iş. Bu çalışmayı biz önemsiyoruz. Bu bakımdan bu tür projelere sürekli destek veriyoruz. Yapanları kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Sakarya’nın İstanbul’a çok yakın bir il olduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, “Kocaeli'ni de eklediğimiz de büyük bir nüfus ve sanayi bölgesidir. İnsanlar sürekli işte ve stres içindeler. Gezmek, rahatlamak, stres atmak da istiyorlar. Gençler yeni yerler yeni heyecanlar yaşamak istiyor. Gidelim de nereye gidelim? Hemen aklımıza yurtdışı geliyor. Bize çok güzel yurt dışını propaganda yapıyorlar bizde yurt dışına gitme isteğinde bulunuyoruz” dedi.

Balkanlıoğlu, “Turizm demek para ve kazanç da demektir. Ben Sakarya'dan önce Ordu valisiydim. Orada o kadar güzellikler var ki inanamazsınız. Sakarya'da da çok güzel yerler mevcut, adeta cennet gibi Bizim sadece insanlara güzel reklam yapmamız lazım. Her şey tanıtımda bitiyor. Elinizdeki ürünü tanıtamazsanız bir kazancınız olamaz. Yaylalarda serinler, bol oksijenle nefis manzara eşliğinde sağlık sıhhatli geri evlerine dönebilirler. İster çadır kur güvenli bir iklimde kal. Terör yok, anarşi yok güvenli bir ilimiz. Sakarya huzur şehridir" ifadelerini kullandı. Vali Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından Demokrasi Meydanı’na kurulan turizm noktasının açılışı gerçekleştirildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç