26 Nisan 2024|Cuma,11:39:24
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5589 0,22
EURO
35,0554 0,24
ALTIN
2.457,42 0,87
BİTCOİN
$64.340 0,75
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
09 Kasım 2017 - 14:34
09 Kasım 2017 - 14:343 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Kocaali'de konut heyecanı

Kocaali Belediyesi ve T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile yapımına 2016 yılında başlanılan Caferiye/Ortaköy evleri 448 Konutluk 1.Etap kura çekiliş işlemleri noter huzurunda gerçekleştirildi.

Kocaali'de konut heyecanı
MARMARA GÖZ


Birlik ve Beraberlik
Proje kapsamında açıklama yapan eski Ortaköy Belediye Başkanı ve Kocaali Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Angın; “Büyük Melen Barajı yapımı başında tasfiye edilen Ortaköy ve civar yerleşim yerlerinde yaşayan hemşehrilerimizin özlemini bitirecek, tekrar birlik ve beraberliğe kavuşturacak Caferiye/Ortaköy evleri sahipleri bugün kura ile belirleniyor. Hamd olsun bu projemizinde sonuna geldik. İnşallah ikinci etap çalışmalarımızda kısa bir zamanda başlayacak. Caferiye/Ortaköy evlerimizin şimdiden hak sahiplerine hayırlı olmasını diler, projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi

Sözlerimizin arkadasındayız

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Acar, Melen Barajı projesi kapsamında yerleşim alanları su altında kalan hemşehrilerimizin Kocaali Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş bilirliği ile Caferiye/Ortaköy evleri Projesi’nin gerçekleşiyor olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Acar, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz hemşehrilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Proje kapsamında yerleşim alanları su altında kalan ve mutlak koruma bandında mülkiyeti olan hemşehrilerimize verdiğimiz sözlerin arkasında duruyor olmanın ve başlatılamaz denilen 1.Etap çalışmalarının sona geldiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

İkinci etap 

“65 hektarlık alanı,  Orman ve Su işleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız 4 yıllık çalışmalar neticesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na devredilmiş,  448 konutluk 1.Etap çalışmaları yapımına başlanılmıştı diyen Başkan Acar; Şimdi ise yaklaşık 600 konutun üzerinde  ikinci etap çalışmalarına başlanılacak. Proje çalışmaları tamamlandı yakın bir zamanda ihale işlemleri bitirilerek 1. Etapta olduğu gibi hızlı bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyoruz. Bu vesile ile projede bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Eski bakanlarımızdan Sn. Ayşenur İslam Hanımefendi’ye, Sakarya Ak Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’e, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sn. Doç. Dr. Hasan Ali Çelik Beyefendi’ye, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç