25 Nisan 2024|Perşembe,20:19:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,4883 0,16
EURO
34,9663 0,40
ALTIN
2.432,69 0,39
BİTCOİN
$64.763 0,17
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
09 Kasım 2017 - 14:38
09 Kasım 2017 - 14:382 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

'Ferizli artık göç alıyor'

Ferizli Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, mahalle muhtarları, STK’lar, kurum ve birim amirleri katıldı. Son bir aylık çalışmalar masaya yatırıldı.

'Ferizli artık göç alıyor'
MARMARA GÖZ


Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, birlikte prensipli ve ilkeli çalışırsak, ilçemize de güzel hizmetler yansıtırız, dedi.

Son zamanlarda yapılan projelere değinen başkan Soğuk, ‘’Tarımı ve sanayiyi birlikte kalkındırmak için önemli hamleler yapıyoruz. Buprojeler ilçemize katma değer sağlayacak çalışmalar. Sulama projesi inşamız hızla devam ediyor. Bunun için bir de sulama birliği oluşturacağız. Bunu çiftçi vatandaşlarımız yönetecek. Belediye olarak bizde en iyisi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Herkes elini taşın altına koymalı,’’ dedi.

Göç veren ilçeden göç alan ilçe konumuna gelindiğinin altını da çizen Başkan Soğuk, ‘’Sınırlı bir geçim kaynağına sahip olan ilçemizin bugün ufkunuaçtık. Artık sanayi alanında da gelişiyoruz. 1989 yıllarında ilçemize zorunlu göç eden istiklal mahallesindeki vatandaşlarımız 1.050 hane olarak geldiler. Ferizli’de iş sıkıntısı olduğu içinde yüzde 80’i ilçemizi terk edip sanayi bölgelerine göç etmek zorunda kaldılar. Bakın ilçemiz bugün nerden nerelere geldi. Elhamdülillah göç alan bir ilçe durumuna geldik,’’ dedi.

Başkan Soğuk son zamanlarda yapılan eleştirileri de cevaplandırarak,‘’bazı köşe yazarları tarafından ve internet siteleri üzerinden ilçemiz de ‘Sanayi Bölgeleriyle birlikte Tarım Sahaları Yok Ediliyor’ şeklinde yorumlar duyuyoruz. Hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak temas ettikleri konuya bizler de en az onlar kadar hassasiyet gösteriyoruz. Tarım alanlarımızı gözümüz gibi koruyoruz. Biz organize sanayi bölgemizi tarımsal üretim potansiyeli çok düşük olan, verimsiz, yani marjinal tarım araziler üzerine kuracağız. Tarım ne kadar lazımsa, sanayide bir o kadar gerekli. Halkımız rahat olsun,’’ dedi.  Toplantının son bölümünde muhtarların talep ve istekleri dinlenerek ilgili kurum ve birim amirleri tarafından not alındı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç