Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,14:46:47
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3676 0,16
EURO
35,0058 0,17
ALTIN
2.325,24 0,21
BİTCOİN
$70.189 0,54
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
09 Kasım 2017 - 14:53
09 Kasım 2017 - 14:534 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya’ya zarar verecek yatırımlara kapalıyız

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Tüm Sanayiciler ve İş Adamları Derneğini ziyaret etti.

Sakarya’ya zarar verecek yatırımlara kapalıyız
Yön Bul Akademi


Başkan Toçoğlu, TÜMSİAD Başkanı Ahmet Ölmez ve yönetimine başarı dileklerinde bulundu. Ölmez, “TÜMSİAD olarak şehrimiz için ortak hareket ediyoruz. İş dünyamızla birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Şehir için yapılacak güzel çalışmaların hepsinde biz varız ve her zaman arkanızdayız. Ziyaretiniz bizleri memnun etti” dedi.

Şehir bizlere emanet

Başkan Toçoğlu, “Dün Külliye’de Şehircilik Şurası’na katıldık. Sayın Cumhurbaşkanımız orada çok önemli mesajlar verdi. Yüksek katlı yapılaşmalar, altgeçitler, üstgeçitler şehrin topoğrafyasını bozan şeyler. Her zaman ifade ettiğim gibi biz bu anlamda şehrimize zarar vermedik. Gereksiz yapılardan uzak durduk. En son aşamada artık kaçınılmaz olduğu zaman bu müdahalelerin şehirlere yapılmasından yanayız. Bir şeyi yapmış olmak için yapmayı doğru bulmuyoruz. Bizim tarzımız bu” dedi.

Potansiyel olduğunda

ADA Treni’ne de değinen Başkan Toçoğlu, “Tren konusu sürekli gündemde. TCDD’nin yapmış olduğu teklifi defaatle kamuoyuyla paylaştık. Mithatpaşa ile mevcut gar arasındaki tüm geçitlerin kapanmasını teklif ediyorlar. 1. geçide üstgeçit yapılacak. Ortaya müthiş bir trafik keşmekeşi çıkar. Şehir ikiye bölünür. Sakarya için bu kabul edilebilir bir teklif değil. Her zaman her platformda en açık şekliyle söylüyorum: Trenin merkeze gelmesini biz de istiyoruz. Ancak şehri ikiye bölerek bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Tren mevcut gara gelsin ancak yer altına alınsın. Bunun için hep birlikte imza toplarız. Hiç sorun değil. Şu anda Maltepe’ye yeni bir gar yapılması gündemde. Tüm  ihtimaller masaya yatırıldı. Hepsi üzerinde çalışıyoruz. Raylı sistem konusu da sürekli gündeme geliyor. Daha öncede ifade ettim: Sakarya’da bu gelişme hızı devam ettiği sürece, potansiyel oluştuğunda şehre raylı sistem kazandırılır. Burada asıl mesele potansiyelin oluşması, raylı sistemin kullanılacak olmasıdır” diye konuştu.

Şehrin zararına 

“Yaptığımız her işi birlikte konuşarak, tartışarak karara bağlamamız gerekiyor. Şimdi İstanbul’dan Kocaeli’den Sakara’ya doğru sanayinin artarak gelmesi söz konusu. Ama biz belli ölçüde buna da direniyoruz. Kontrollü olması için çalışıyoruz. Tabii ki sanayi gelecek. İstihdam önemli. Şehir ekonomisine ve insanlarına katkı sağlayacak. Ama aynı zamanda çevre, doğa ve şehrin geleceği de önemli. Bu konularda ipinn ucunu kaçırmamalıyız. Hassasiyetlerimizden taviz vermemeliyiz. Sanayi konusunda çok dikkatliyiz. Sakarya’ya zarar verecek yatırımlara kapalıyız. Planlı şehirleşmeden yanayız ve tabiat varlıklarımızı koruyarak çevre kirliliğine fırsat vermemeliyiz. Bunlar çok önemli meseleler” dedi.

İstişare kültürü

Başkan Toçoğlu, “Şehrimiz için hep birlikte hareket etmeliyiz. Ortak noktamız her zaman Sakarya olsun. Birlik beraberliğimizi muhafaza ederek, istişare kültürünü yaygınlaştırarak yolumuza devam etmeliyiz. Hamdolsun bugüne kadar sürdürdüğümüz diyalog müspet yönde ilerliyor. Bugün de TÜMSİAD ziyaretimiz bunun bir tezahürüdür. İnşallah şehrimiz için bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç