Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,07:40:42
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3639 0,14
EURO
34,9641 0,29
ALTIN
2.325,37 0,21
BİTCOİN
$70.470 1,28
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
13 Kasım 2017 - 13:47
13 Kasım 2017 - 13:473 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Şifa için SAÜEAH’a geliyorlar

SAÜEAH Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinden Doç. Dr. Mustafa Erkan İnanmaz, kamburluk ve omurganın öne doğru eğilmesi ile sonuçlana şekil bozuklarının tedavisinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastaların derdine derman oluyor.

Şifa için SAÜEAH’a geliyorlar
Toprak Turizm


Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde kamburluk ve buna bağlı orak omurga eğriliği yaşanmasına neden olan Ankilozan Spondilit (AS) hastaları şifa buluyor. Türkiye’nin dört bir yanından SAÜEAH’a gelen hastalar Doç Dr. Mustafa Erkan İnanmaz tarafından tedavi ediliyor. Başarılı operasyonlarıyla tanınan İnanmaz’ı tavsiyeler ve yaptığı ameliyatların duyulmasıyla keşfeden hastaları ise tedavilerinin ardından kendilerini yeniden doğmuş gibi hissediyor.

19 YILDIR SIRTÜSTÜ YATAMIYORDU

Sivas’tan gelen 46 yaşındaki üç çocuk annesi Gülhan Sarıkaya ilerlemiş bir AS hastası. Hastalığı nedeniyle kalçaları tutmayan, kendi çabasıyla tutulup kalmak için uğraşan yaşamı tam bir eziyete dönüşen Sarıkaya, Sivas’ta bakımevinde çalışan öğretim üyesi bir arkadaşının haberlerde Sakarya’da bu ameliyatların gerçekleştirildiğini duymasıyla internet üzerinden araştırma yapmış. Doç Dr. Mustafa Erkan İnanmaz ile bağlantı kurarak bilgi alan Sarıkaya, yaklaşık bir ay önce ortopedi kliniği tarafından aranarak ameliyat için Sakarya’ya gelmiş. AS hastası olan Gülhan Sarıkaya 19 yıldır hiç sırtüstü ve yüzüstü yatamadığını dile getirdi. Kendi başına yürüyemeyen Sarıkaya ameliyatının ardından yeniden yürümeyi öğrendiğini söylüyor.

“YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM”

“Elim, kolum, kalçam şimdi yeniden çalışıyor. Döşümün olduğunu yeni görüyorum.” diyen Sarıkaya, kendimi yeni doğmuş gibi hissettiğini belirterek “Dışarı çıktığımda artık bize kimse aşağılayarak bakmayacak. Üç kız evladım var onlarda bu durumdan etkileniyordu. Onlar adına da çok mutluyum. Türkiye’de böyle doktorlar olmasından gurur duyuyorum. Çok memnunum hocamızdan, serviste bizimle ilgilenen hemşire ve personelden. Herkesten Allah razı olsun.” diyerek duygularını dile getirdi.

“HAYATA TEKRAR BAĞLANDIK”

28 yaşındaki AS hastası Gökhan Topçu ise Samsundan gelmiş. Doç. Dr. Mustafa Erkan İnanmaz’ı AS hastalarının internet sitesinden bulmuş. Topçu, yaklaşık 1 ay önce ortopedi kliniği tarafından operasyon için aranmasının ardından SAÜEAH’a gelerek servise yatışını yaptırmış. 9 yıldır AS hastası olan ve bu sürede hastalıyla ilgili yaşadıklarını anlatan Topçu, insanların bakışları nedeniyle dışarı çıkamadığını ve rahat dolaşamadığını belirterek “Hastalığım nedeniyle hayat kalitem çok düşmüştü. İnsanların bakışları nedeniyle dışarı çıkmak istemiyordum. Şimdi bende yeniden doğmuş gibiyim. Artık yolda gördüğüm AS hastalarını durdurup Doç Dr. Mustafa Erkan İnanmaz Hocamızı tavsiye ediyorum. Allah doktorumuzdan razı olsun bizleri hayata tekrar bağladı.“ diye konuştu.

AS HASTALARI TEDAVİ EDİLİYO

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç