18 Nisan 2024|Perşembe,23:45:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,5061 0,18
EURO
34,7169 0,01
ALTIN
2.487,48 1,02
BİTCOİN
$63.427 3,50
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
14 Kasım 2017 - 07:13
14 Kasım 2017 - 07:132 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de 'Deprem ve Afet' eğitimi

Sakarya Üniversitesi Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Deprem Afet Farkındalığı ve Afet Bilinci Oluşturma Semineri" düzenlendi.

SAÜ'de 'Deprem ve Afet' eğitimi
Yön Bul Akademi


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminere AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, SAÜ Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Utkucu, SAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Adil Altundal, SAÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen ve SAÜ Öğrencileri katıldı.

İl Müdürümüz Hüseyin Kaşkaş’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğrencilere; Afet ve Acil Durumlarında AFAD’ın görev ve sorumlulukları, Sakarya’nın afetselliği, İlimizde ve Ülkemizde meydana gelen afet türleri, afetlere karşı ne gibi tedbirlerimizin ve önlemlerimizin olduğu, afet öncesi, sırası ve sonrası neler yapabileceğimiz ve hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı, Afet çantasının önemi ve içinde neler olması gerektiği örnek ve uygulamalar ile aktardı.

AFAD İl Müdürü Kaşkaş öğrencilere hitaben, “O Kahraman Benim gönüllü projesi kapsamında yaptığımız çalışmalarda çok iyi dönüşler alıyoruz. Proje kapsamında ilgili kamu kurumlarımız ile yaptığımız protokoller çerçevesinde gönüllümüz olan vatandaşlarımıza ücretsiz ve uygulamalı ‘Afet Bilinci, İlk Yardım Eğitimi, Yangınlara Müdahale Teknikleri ve Arama Kurtarma eğitimleri vererek olası afet ve acil durumlarda bilinçli, hazırlıklı ve çevresini de bilinçlendiren bir toplum olmayı hedefliyoruz, Öğrencilerimizi AFAD Gönüllümüz olmaya davet ediyorum” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç