Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
23 Nisan 2024|Salı,10:38:49
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 23.04.2024
DOLAR
32,5591 0,14
EURO
34,8332 0,49
ALTIN
2.417,68 0,62
BİTCOİN
$66.222 0,22
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
14 Kasım 2017 - 07:19
14 Kasım 2017 - 07:195 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

'Ferizliliyim diyen herkes destek olmalı'

Ferizli Belediyesi ‘’Ferizli’nin dünü, bugünü ve yarını’’ konulu kahvaltı programı düzenledi.

'Ferizliliyim diyen herkes destek olmalı'
MARMARA GÖZ


programa, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, Ferizli Ziraat Odaları Başkanı Rıdvan Eren, Eski Belediye Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Bakırtaş, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, STK’lar, İş Adamları ve davetliler katıldı. 

Belediye Başkanı Ahmet Soğuk katılımcılara ‘’Bugün burada ne güzel toplandık. Bir kent konseyi kuralım ve en az iki ayda bir toplanalım. İlçemizin sorunlarını sağda solda değil, birlikte konuşalım. Çıkış yolları arayalım. Yeni fikirler üretelim" dedi.

Başkan Soğuk, ilçemizin hızla değiştiğini, bir yandan tarımın bir yandan da sanayinin geliştiğini söyleyerek, ‘’ikinci sanayi bölgesi de bir anda gündemimize yerleşti. Şükürler olsun kurulacak. Öte yandan turizm alanında da yeni gelişmelere imza atıyoruz’’ dedi.

Yerli otomobil konusunda çok eleştirildiklerini ifade eden Başkan Soğuk, ’’Ferizli’mizin Milli meselelerinde bir araya gelmeliyiz. Biz yerliden yanayız. Ne zaman düşman gelir başımızı açar hep birlikte koşarız, yerli otomobilin peşinde de hep birlikte koşmalıyız. Zira yerli otomobil bizi dünya markası yapar. Tüm Türkiye bu projenin peşinde. Biz yerli otomobil için canla başla gayret ediyoruz ve peşinden koşuyoruz. Burnumuzun dibine gelmiş, Sakarya ve Ferizli olarak biz neden koşmayalım. Basın yoluyla da isteğimizi beyan ettik. Özellikle basının eleştiriyi bırakıp bu konuda halkımıza yol gösterici rolünü oynasa diye düşünüyorum. Ben Sakaryalıyım, Ferizliliyim diyen herkes bu konuda destek olmalı diye düşünüyorum. Fakat bazılarımız bu milli meselede ki heyecanımızı ve arzumuzu kavrayamadı. Hani nerede diye sormaya başladı. Onlarda inşallah bu işlerin akşamdan sabaha olmayacağını kavrayacaklar. Başarmanın yolu birlik ve beraberlikten geçer. Bu konuyu sık sık her ortamda gündeme taşımalıyız. Gerek şahıs, gerek kurum olarak gittiğimiz her yerde bunu anlatalım. Bu proje kişi için değil, toplum için çok önemli. Bunun üzerinden pirim sağlama eylemi ise çok abes. Siyasi görüşümüz veya inancımız ne olursa olsun, ortak noktamız Ferizli olmalıdır. Ferizli’de, belediyede hepimizin" dedi.

Soğuk, "İlçedeki yapılan çalışmalara da değinen başkan Soğuk alt yapı çalışmalarımız üç dört koldan süratle devam ediyor. Tamamlandığında modern Ferizli’de yaşamının keyfini süreceğiz. Tarım ve sanayi bizim iki kanadımızdır. İkisi beraber olmazsa uçamayız. Aşağı Sakarya Sulama projesiyle tarımı, mevcut OSB’mizin yanında Büyük OSB ile de Sakarya’nın sanayisini ayağa kaldıracağız." dedi.

Soğuk, "Bazı arkadaşlarımızın zannettiği gibi OSB’ler birinci sınıf tarım arazisi üzerine kurulmuyor. Zaten toprak komisyonundan geçmez. Bu konuda kanun var. Sanayi bölgeleri marjinal tarım araziler üzerine kuruluyor. Birinci sanayi bölgemizde 29 fabrika bitti bitecek. İlaveten 850 dönüm daha ek yaptık. Toplam 40 fabrikayı bulacak. Büyük sanayi bölgemiz ise Marmara’nın en büyüğüdür ve inşallah en azından otomobil yan sanayi ağırlıklı olacaktır. O zaman Ferizli’de en az 20 bin işçi çalışacak. 20 bin de konuta ihtiyaç olacak. Bu yıl dokuzuncu aya kadar 1.000 konutluk inşaat ruhsatı verdik. Bu bizim ölçeğimizde ki belediye için büyük rakamdır" dedi.

Başkan Soğuk sözlerinin devamında, ‘’Kapalı Pazar Yeri ihale aşamasına getirildi. Yeni ilçe hastanemizin ihalesi de 13 Kasım’da yapılıyor. Büyük trafo indirme merkezimizin ihalesi tamamlandı. Gölkent gölü kuş gözetleme kulesi ve yürüyüş yolları projesinin ihalesi tamamlandı, ilk etap hafriyat çalışmalarına başlandı. Tüm mahallelerimiz temiz içme suyuna kavuştu. Yeni ilçe stadımız bitme aşamasına geldi. Sosyal hizmetlerimiz tüm hızıyla ve en güzel şekilde yapılıyor. Tüm mahalle yollarımızı yüzde 80 oranda büyükşehir belediyemiz ile birlikte sıcak asfalta kavuşturduk. Meydan ve otopark projesi içinde önemli çalışmalar içerisindeyiz,’’ şeklinde konuştu.

Son olarak Başkan Soğuk ‘’Sabırla beni dinlediğiniz için teşekkür ederim’’ dedi ve ‘’dünden bugüne ilçemize hizmet etmiş tüm idareci arkadaşların da katılımıyla iki ayda bir geniş çaplı konseyler oluşturalım. Fikirlerimizi beyan edelim. Hep birlikte ilçemizi ilerilere taşıyalım. Artık ilçemizin dünü bugünü değil; yarınları önemli" dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç