27 Nisan 2024|Cumartesi,06:32:16
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.112 1,88
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
15 Kasım 2017 - 06:33
15 Kasım 2017 - 06:333 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Çorbalar Arakan için

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Kadın Komisyonları 18 Kasım Cumartesi günü geliri Sakarya İHH aracılığıyla Arakan yararına kullanılacak olan bir sabah çorbası etkinliği düzenliyor.

Çorbalar Arakan için
MARMARA GÖZ


Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Kadın Komisyonu 18 Kasım Cumartesi günü Arakan’a yardım amacıyla yapacakları etkinlikler çerçevesinde Ak Parti Sakarya kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 Nolu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Hayrunnisa Yavuz, Arakan’da yaşanan zulüm ve yoksulluğa dikkat çekerek ‘’Arakanlılar kendi topraklarında yaşayamaz hale getirilerek çok zor koşullarda komşu ülkelerin vicdanlarına sığınmaya sürükleniyor. Myanmar’daki Arakanlıların yarıdan fazlası açlık ve yoksullukla boğuşuyor. Baskı ve zulümle ya ülkeyi terk etmek zorunda kalıyorlar ya da ölümü bekliyorlar. Kanlı katliamlara da maruz kalan Arakanlılar tüm dünaynın gözleri önünde etnik soykırıma uğruyor. Son katliamlarla birlikte 30 binden fazla Arakanlının öldürüldüğü ve yüz binlercesinin de Bangladeş ve diğer komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldığını biliyoruz ve inancımız gereği onlara bir nebze de olsa faydalı olmaya, yardım etmeye çalışıyoruz. Tüm eğitim camiamızı ve halkımızı kadın erkek demeden etkinliğimize, mazlumlara destek olmaya bekliyoruz^" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya 2 Nolu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Özlem Bağcı, "Birlemiş Milletler raporlarına göre Rohingya Müslümanları, dünyada en çok haksızlığa uğrayan, zulüm gören etnik gruplardan biri olarak değerlendiriliyor" dedi.

Bağcı; "Myanmar hükümetinin yok sayma politikaları ve Budist çetelerin saldırıları, Müslümanların bu bereketli topraklardan silinip yok edilmesini amaçlıyor. Toplam nüfusu 3.5 milyonu bulan Rohingya Müslümanlarından yalnızca 800 bini anavatanları Arakan’da yaşayabiliyor. Geriye kalanlar ise farklı ülkelerde mülteci olarak hayatlarına devam etmeye çalışıyor. Budist çeteler, korkunç bir şekilde kadın çocuk demeden Müslümanları  katlederken  bizler Allah’a inanan insanlar olarak bu zulüm karşısında kayıtsız kalamayız. Bu sebeple 18 Kasım Cumartesi günü saat 09:00 ile 12:00 arasında SAKVA’da gerçekleştireceğimiz etkinliğimize Sakarya Üniversitesi camiasından ve halkımızdan yoğun katılım ve destek bekliyoruz. Etkinliğimize katılmak isteyenler program girişinde davetiyelerini edinebilirler ya da bizlerden teslim alabilirler" şeklinde konuştu.

Ak Parti Sakarya Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu hayırlı çalışmada seve seve yer alacaklarını ifade etti.

Hatipoğlu, "Savaş, iç çatışma, deprem, sel, tsunami, yangın, heyelan, kuraklık, salgın hastalık, yoksulluk, kıtlık. Dünya üzerinde bu gibi sebeplerle mağdur olmuş milyonlarca insan hayat mücadelesi veriyor. Durmak bilmeyen savaşlardan dolayı her gün binlerce aile yok oluyor. Tüm bunlara rağmen hayat mücadelesi veren mağdur veya mazlum insanlara ulaşmak bizlerin en büyük insani görevlerinin başında geliyor. Değerli eğitimcilerimiz de kendilerine yakışacak şekilde çok güzel bir adım atmışlar. Bizler de bu çalışmayı destekleyerek katkıda bulunacağız inşallah" dedi.   

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç