26 Nisan 2024|Cuma,00:18:33
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5302 0,13
EURO
34,9010 0,20
ALTIN
2.438,17 0,62
BİTCOİN
$64.990 1,33
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
16 Kasım 2017 - 09:29
16 Kasım 2017 - 09:295 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Kuzey bölgesinden su yorumları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehrin kuzey ilçelerini sağlam altyapıyla buluşturmak ve vatandaşlara daha bol ve kaliteli içmesuyu ulaştırmak için gerçekleştirdiği çalışmalara devam ediyor.

Kuzey bölgesinden su yorumları
Toprak Turizm


Şehrin kuzeyde yer alan ilçelerinden Kocaali’de de merkeze uzak mahallelerde altyapı çalışmaları gerçekleştiren SASKİ, hizmetleriyle bölgede yaşayan vatandaşların takdirini kazanıyor. Bu kapsamda mahallelerine yapılan yatırımlardan duydukları memnuniyeti dile getiren Görele, Yanıksayvant, Aydoğan, Yalpankaya ve Aktaş Mahallelerinin muhtarları da hizmetler için SASKİ’ye teşekkür etti.

Suyumuzu rahatlıkla kullanıyoruz

SASKİ’den çok memnun olduklarını söyleyen Kocaali Muhtarlar Derneği Başkanı ve Görele Mahallesi Muhtarı Hüseyin Tiryaki, “Eskiden yaz aylarında Kocaali Meydanı’nda konuşulan tek konu suydu. Muhtarlar yana yakıla şikâyet ederdi. Ama SASKİ geldikten sonra bu ortadan kalktı. Demek ki istenildiğinde yapılabiliyormuş. İşin başında yeter ki işi bilen adam olsun. İşi bilen biri oldu mu çalışmak da zevkli oluyor. SASKİ’den önce şebekeye su geliyordu ama suyun mahalleye dağıtımında bir hava sorunu vardı. O zamanki özel idare ile beraber bunu çözemedik. Depoda var olan suyu kullanamıyorduk. Şimdi o sıkıntı ortadan kalktı. Mahallemizde yapılan sondaj çalışmasıyla da alternatif bir içmesuyu kaynağı ortaya çıktı. Suyumuz gayet güzel. Rahatlıkla kullanıyoruz” diye konuştu.

6 kilometrelik yeni şebeke

Yanıksayvant Mahallesi Muhtarı Cihan Ön, “SASKİ’ye mahallemizin içmesuyu ihtiyacı ile ilgili yaptığımız başvurunun hemen ardından çalışmalara başladılar. Sondaj çalışması gerçekleştirerek mahallemize bir içmesuyu kaynağı kazandırdılar. 6 kilometrelik içmesuyu şebekesi inşa ederek devreye aldılar. İhtiyaç anında tüm yetkililere ulaşıyoruz. Yürütülen bu çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş’e çok teşekkür ediyoruz. Daha önce altyapı hizmetleri farklı idareler tarafından sağlanıyordu. Yatırımları parça parça alıyorduk. Hizmetler konusunda muhatap bulmakta zorlanıyorduk. Şimdi ise Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmetlere daha hızlı bir şekilde ulaşıyoruz. Sürecin bu şekilde ilerlemesi herkesi memnun ediyor.”

Yerden göğe kadar memnunuz

Aydoğan Mahallesi Muhtarı Halim Yavuz, “SASKİ ile ilgili hiçbir sıkıntımız olmadı. Biz SASKİ’den yerden göğe kadar memnunuz. Allah onlardan razı olsun. İl Özel İdaresi döneminde yanlış döşenmiş ve sürekli sıkıntılara sebep olan bin 500 metre uzunluğundaki içmesuyu şebekemiz yenilendi. Böylece sıkıntı ortadan kalktı. Eskiden çeşmelerimizden çamur aktığı için suyu içmemeye çalışıyorduk. Şimdi ise sularımız oldukça kaliteli.”

50 hane suyla buluştu

SASKİ sayesinde mahallelerinde su ihtiyacı yaşanmadığını vurgulayan Yalpankaya Mahallesi Muhtarı Hüseyin Tunca, “2 yıldan beri yaşadığımız sorunu çözdüler. 3 bin 500 metrelik içmesuyu şebekesi inşa ederek hiç suyu olmayan 50 hanemizi suya kavuşturdular. Yan mahallelerde bulunan sondajlardan da suyumuza takviye yapılıyor. Mahallemiz SASKİ sorumluluğuna geçmeden önce oluşan patlakları kendi imkânlarımızla onarmaya çalışıyorduk. Suyumuz bulandığı zaman ulaşacağımız bir merci yoktu. SASKİ olduğundan beri bu sorunumuz da çözüldü. Bir telefonumuzla kısa süre içerisinde arızaya müdahale ediyorlar.  Çalışmalardan oldukça memnunuz. En iyi çalışan kurumlardan birisi SASKİ. Gelip suyun kalitesini de düzenli olarak ölçüyorlar. Suyu evlerimizde rahatlıkla kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Su sıkıntısı bitti

Aktaş Mahallesi Muhtarı Kerim Berk, “SASKİ ilçemizde müthiş bir çalışma yapıyor. Mahallemizde de yaklaşık 400 tonluk depo ve 2 kilometrelik içmesuyu şebekesi yaptılar. Suyu olmayan yerlere kaliteli ve bol su verildi. Köyün tamamının suyla ilgili sıkıntıları bitti. Mesela eskiden köyümüze gelen mevsimlik işçilerin bile su ihtiyacını karşılamakta güçlük çekerdik. Uzun zamandan beri sıkıntı çekiyorduk. Çünkü yeterli destek ve altyapı yoktu. Sağlanan su insanlara yetmiyordu. Ama bu sene yaz ayında artan nüfusa rağmen hiçbir sıkıntı olmadı. Suyumuz yaklaşık 7 kilometre uzaklıktan Maden Deresi’nden geliyor. Bize ulaşan suyu şaşal sularla kıyasladık. SASKİ tarafından sağlanan suyumuz ondan daha kaliteli çıktı.”

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç