Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,10:49:58
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3672 0,15
EURO
34,9571 0,31
ALTIN
2.325,60 0,22
BİTCOİN
$69.999 0,49
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
16 Kasım 2017 - 15:38
16 Kasım 2017 - 15:385 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Ödüller sahiplerini buldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5’incisi düzenlenen ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ Doğu Marmara Bölgesi ödül töreni Sakarya’da gerçekleştirildi.

Ödüller sahiplerini buldu
MARMARA GÖZ


Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla, 5’incisi düzenlenen ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ Doğu Marmara Bölgesi programı; Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri, Sakarya, Bursa Yalova, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlükleri yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Sakarya’nın Erenler ilçesinde bulunan bir otelde Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören daha sonra Doğu Marmara Bölgesi’nde faaliyet göstermekte olan çeşitli okulların projeleri için hazırlamış oldukları videolarla ile tanıtıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Yenileşme, yeniyi arama hareketi devam ediyor. Çünkü maalesef bizim toplumumuz da birçok meslek dallarında bu mesleği icra eden insanlar okul bilgilerinin üzerine gram ilave yapmadan mesleki yaşamlarını tamamlıyorlar. Eğer yenilikleri takip etmezsek, bırakın takibi sizde bu evrende bilinmeyen bir yeniliği yürürlüğe koyamazsanız hep geride kalmaya mahkum olursunuz. Biz birçok açıdan bu dünyanın ortaya koyduğu birçok bilimsel, sosyolojik gelişmeyi bırakın kendimiz yapmayı, takip etmekte bile zorlanıyoruz neredeyse. Oğlum Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğrenci, ağır bir Matematik dersleri var onda çok zorlandığını söylemişti. Bende oğluma, onun zorlandığı formüllerin çoğunu 100 ila 150 sene önce insanlar bulmuş dedim. Sen milletin bulup ortaya koyduğu şeyi tekrar etmekte zorlanıyorsun. Onları hiç yoktan, sıfırdan bulanları düşün birde. Buna benzer birçok şeyler. Devamlı yenileşme, yeniyi arama bu tamamen sistemi yeni baştan sil yeni bir sisteme gir şeklinde değil tabi eğitimde 5 yıllık 10 yıllık hedeflerde olmalı. Bu hedefler içerisinde yenileşmeye de büyük bir yer verilmesi lazım” dedi.


Düzenlenen projede başlangıçtan bu noktaya kadar önemli yol aştıklarını vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanı Mustafa Seyhan, “Gelecekçilik ödülleri ile alakalı olarak bu işin başlangıcından beri içersinde bulundum, törenlerine katıldım. Başlangıç noktamız ile geldiğimiz bu noktanın çok önemli olduğunu gördüm. Çok özgün projeler ortaya çıkmış, geliştirilebilecek çok faydalı ve sonuçları alınabilecek duruma gelmişiz. Bu aşamaya gelmemizden dolayı tüm yönetici, öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum. Ancak bu organizasyon Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na ait olan bir organizasyondur” diye konuştu.


Seyhan, “Bugün burada eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleri kapsamında bölgesel ödül törenini gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunmaktayız. 12 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleri bölgesel ödül törenlerinde milli eğitim bakanlığı olarak, birbirinden değerli çalışmalara imza atmış öğretmen, yönetici ve öğrencilerimiz ile kucaklaşmanın gururunu yaşamaktayız. Bakanlığımızca yürütülen faaliyetlerden birisi olan eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleridir. Eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödüllerinin amacı eğitim ve öğretim alanında modern ve özgün uygulamaların kalitesinin artırılması, paylaşımının sağlanması ve ödüllendirilerek teşvik edilmesidir. İlk kez 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında uygulanan bu projenin 5’incisini gerçekleştirmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu süreçte yapılan güncellemeler ile yenilikçilik düşüncesi bir anlamda yenilikçilik ödüllerinde de yaşanıyor” şeklinde konuştu.


‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ Doğu Marmara Bölgesi ödül töreninde; Eskişehir Sekiören İlkokulu "Yazmada Bir Keşif: Dijital Hikaye" isimli çalışmasıyla, Sakarya Seyfettin Selim Mesleki Teknik Anadolu Lisesi "Kelime Öğretmeni" çalışmasıyla, Geyve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi "Endüstri 3.0 Eğitim Seti Tasarımı" çalışmasıyla, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi "Tasarrufta Kelebek Etkisi" çalışmasıyla, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi "Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlık" çalışmasıyla, Bursa Anadolu İmam Hatip Lisesi "Doğaya Atık Değil Canlılara Katık" çalışmasıyla, Bursa Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi "Kitap Değişim Günleri" çalışmasıyla, Bursa Osmangazi Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi ise "Altın Kalpli Çocuklar" çalışmasıyla ödül almaya hak kazandı. Ödül almaya hak kazanan okul ve öğretmenlerine hediyeleri takdim edildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç