Marmara Göz
15 Mayıs 2024|Çarşamba,23:37:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 15.05.2024
DOLAR
32,2189 0,13
EURO
35,0881 0,30
ALTIN
2.471,88 1,05
BİTCOİN
$65.948 6,99
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
01 Mayıs 2024 - 16:17
01 Mayıs 2024 - 16:173 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Özel gereksinimli öğrenciler magnet üretiyor

Karapürçek ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki özel gereksinimli öğrenciler, alçıdan magnet, mumluk ve çerçeve üreterek sosyal ve el becerilerini geliştiriyorlar.

Özel gereksinimli öğrenciler magnet üretiyor
Toprak Turizm


Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde Özel Uygulama Sınıfı'ndaki orta ağır zihinsel özel gereksinimli öğrenciler için hayatta annelerinden ve babalarından bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Kendileri için yemek hazırlayıp, alçıdan ürünler üreterek el becerilerini geliştiren öğrenciler, aynı zamanda sosyalleşiyor.

Özel Eğitim Öğretmeni Çiseli Öflaz, 2 yıl önce Anneler Günü'nde çocuklarla alçıdan magnet, mumluk, çerçeve ve süs eşyası üretmeye başladıklarını söyledi.

El becerilerini geliştiren çocukların il, ilçe genelinde etkinliklere katıldığını, ürettikleri ürünleri Anneler Günü, Öğretmenler Günü ve Kadınlar Günü'nde ilçe genelindeki okullara hediye ettiklerini anlatan Öflaz, "Çocuklar, orta ağır zihinsel engelliler sınıfındayız. 9'uncu sınıfız. Ortaokulda da benimleydiler. Ders kapsamında çocuklar bunlara başladığında çok güzel rehabilite olduklarını gördük, onlarda keyif aldı. Çocuklar artık sergi açabilir ve ürettiklerini satabilir noktaya getirdiler. Tamamen sergiye yoğunlaştık, Anneler Günü var önümüzde ona hazırlıklar yapıyoruz." dedi.

Çocukların dersle beraber hayata nasıl tutunabileceklerini, onların hayatta tek başına kaldıklarında nasıl devam edeceklerini öğretmeyi amaçladıklarını aktaran Çiseli Öflaz, şunları kaydetti:

"Sabahları kahvaltı hazırlatıyoruz, gün içerisinde yatak nasıl toplanır, düzeltilir onları öğretiyoruz. Çocuklarımız okuldan çıktıktan sonra bu etkinlikleri hayatlarının merkezine alıp, ekmek paralarını karşılasınlar istiyoruz. Satıldığında ürünlerimiz para edecek düzeyde hazırlıyoruz. Vernik atıyoruz, boyasını yapıyoruz, alçısını döküyoruz her şeyiyle satışa hazır noktaya getiriyoruz. Okul bittikten sonra hayatlarında meslek edinebilecekleri, para kazanabilecekleri bir alan oluşturuyoruz. Bu çocuklar sadece burada sosyalleşebiliyor."

Okul Müdürü Abdurrahman Burak ise uygulama sınıfını açmak için çok uğraştıklarını belirtti.

Öğrencilerin sosyal hayattaki becerilerini geliştirebilmek ve kendilerini ifade etmelerini sağlamak, kendi ayakları üzerinde durmaları için bu sınıfın ihtiyaç olduğunu düşündüklerini ifade eden Burak, "Burada öğrencilerimiz iş ve beceri eğitimi dersinde yemek yapıyorlar, kendilerini ifade ediyorlar, sosyal ve el becerilerini geliştiriyorlar hepsinden önemlisi burada çok mutlu ve huzurlular. Hayattaki en özel, en kıymetli, en değer verdiğimiz öğrenciler biz inanıyoruz ki liseyi bitirdiklerinde ve buradan mezun olduklarında kendi ayaklarının üzerinde durabilecek, kendi ihtiyaçlarını görebilecek ve toplumda bir zorluk yaşamadan kaynaşabilecekler amacımız da bunu sağlamak. Evinde ve sokakta ne yapıyorlarsa burada onu da öğretiyoruz ve biz bunu normalleştirmeye diğer öğrencilerle de aynı konuma getirmeye çalışıyoruz. Buradaki amacımız da öğrencilerimizin ve ailelerinin mutlu olmaları." diye konuştu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç