27 Nisan 2024|Cumartesi,14:49:07
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$62.904 1,97
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
27 Mart 2024 - 11:45
27 Mart 2024 - 11:456 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Altın Fiyatı Daha Fazla Düşer Mi?

Bu konu hakkındaki düşüncelerime değinmeden önce, bu köşedeki yazılarımda asıl amacımın sizlere farklı bir bakış açısı kazandırmak olduğunu belirtmek isterim. Gayem, size gösterilmek isteneni değil gizleneni gösterebilmek.

Altın Fiyatı Daha Fazla Düşer Mi?
MARMARA GÖZ


altın ve veya döviz bunun ne zaman düşüp/yükseleceğini, ne kadar düşüp ve veya çıkacağını o sosyal medyada bol keseden atanlar değil, paradan kolay para kazanıp, dünyayı kendi istedikleri gibi dizayn etmek isteyenler bilmektedir. Onun dışındakilerin birçoğu takipçi sayısını artırmak veya tahminde bulunmaktan öteye geçmez. Tabi bu üst akıl daha önce ezberlettikleri gerekçeleri göstererek piyasa yön vermektedirler. Siz o söylenen enflasyonmuş tarım dışı istihdam verileriymiş vs. söylemlere asla itibar etmeyin bütün bunlar kedilerini gizlemek için önceden tasarladıkları kavramlardır.

Daha önceki yazılarımda da değinmiştim Jim Carrey’nin filmi işte bize kurdukları dünya düzenini anlatan film izlemeyenler izlesin derim. Şimdi gelelim asıl meseleye. Sevgili dostlar, bu adamlar her ülkede farklı yöntemler uygulayarak insanların huzurunu kaçırmak ve mevcut iktidara karşı tavır alınması için çaba sarf etmektedirler ama kimse bunlardan bilmez. Benim ülkemde de; Gezi olayları vb. gibi birçok yolu denediler. Son silahları ise, ekonomik koşulların ağırlaştırılmasıdır. Pandemi ile birlikte tedarik, üretim ve lojistiğin büyük bir kısmını ele geçiren bu zihniyet, şimdi de ekonomi cephesinden saldırıya geçiyor. Önceliklerimizi çok iyi belirlemeliyiz. Bizim için önce din, vatan, bayrak ve bağımsızlığımız gelmeli. Vatan yoksa hür değilsen ekonomin iyi olsa ne olur. Hani nerde Filistin’in, Suriye’nin zenginleri. Kabul edelim ki, 20 yılda çok şey değişti. Otomobilsiz ev kalmadı neredeyse. Evet, birazdan da değineceğim, siyasi otoritece yapılmış yanlışlar az değil ama bu ekonomiyi bahane ederek ülkemde huzursuzluk, halkı galeyana getirmekte kimsenin hakkı değil.

Bugün okuduğum bir haberde sayın maliye bakanı, döviz ve altındaki artışın halkın talebinden kaynaklandığını söylemiş.  Güler misin ağlar mısın? Acaba halk neden altın -döviz talep ediyor. Siz, üretmeyip cari açığın sebebini halkın harcamalarında görürseniz, siz üretimi değil faizi teşvik ederseniz, halkta kendi satın alma gücünü koruyabilmek için döviz ve altına yönelecektir ki bundan daha doğal bir yöntemde yoktur. İnandığı dini hakkıyla yaşamıyor olsa da, siz faizi çok cazip hale getirmiş olsanız da, halkımızın çoğunluğu bundan kaçınmaktadır. Tacir vergiden, vatandaş fahiş fiyat artışlarından bezmiş durumda, siyasi iktidardan, sayın maliye bakanın dan çözüm beklemektedir.

altınla alakalı şunun da bilinmesini istiyorum. gram altın diye bilinen vatandaşın yatırım için talep ettiği altın gerçek değerinden daha fazla değere kuyumculara satılmaktadır. Bu fiyat farkının yegâne sebebi ise bana göre, altın ithalatına konan kota ve vergiler ile altın ithalatının beş firmayla sınırlandırılmış ve denetimsiz bırakılmış olmasından kaynaklanmaktadır. Allahtan kuyumcular, satılabilir olduğu için gram altını, ederinden fazla fiyata almaktadır. Eğer kuyumcular müşteriden satın aldıkları gram altınları, yine müşterilere değil de İstanbul’a satacak olsalar, aradaki fark çok daha fazla olacaktır. Bu hususunda sizler tarafından bilinmesini istedim.

Sayın maliye bakanı da çok iyi biliyor ki, Siyonist zekânın uydurduğu, enflasyonu da faizi de ortadan kaldıracak tek çözüm yolu üretmekten geçmektedir. Özellikle ve öncelikle, neyi ithal ediyorsanız onu üreteceksiniz. O zaman halkınızın harcaması üretimi artırır cari açığı değil. Ha şu da gözden kaçırılmamalı ki, üretmek isteseniz de o yukarda bahsettiğim zihniyet buna izin vermeyecektir, bundan önce vermediği gibi...

Gelelim piyasalara dair beklentimize: gram altında nisan sonu mayıs başlarına kadar 2280-2480 aralığında git geller yaşanabilir. Geri çekilmeler çok fazla olmaz. Bana göre olası geri çekilmeler, 2380-2320-2280’ler gibi olabilir ki o bile zor bir olasılık gibi gözükmekte. Bu belirtiğim seviyelerden aşağısının görülebileceğine pek ihtimal vermiyorum. Paranızı döviz yerine altın hatta ve hatta gümüş olarak değerlendirebilirsiniz. Ben gümüşün de iyi bir yatırım aracı olduğunu düşünüyorum. Dövizde düşüşler sınırlı kalabilir. Dolarda 32.00, Euro da 34.50’lerin altı şimdilik zor gibi o da yükselişine devam edebilir ama sosyal medyada yazanlar gibi, abarttığı şekilde şok artışlar şeklinde olacağına inanmıyorum. Umarım bu ülke dövizi konuşmaktan, dövizi bir yatırım aracı olarak görmekten bir gün kurtuluruz. Aslında çözüm çok basit; siz ticareti ve ticaret yolu ile kazanç elde etmeyi teşvik ederseniz, daha işe başlamadan yapılan anlamsız harcamalar ve yüksek vergilerle korkutmak yerine, iş kurmayı teşvik ederseniz, kimse döviz almak istemeyecektir.

Bir sonraki yazımda sizlere, gram altında bu yüksek marj uygulanmaya devam ederse, altına yatırımının farklı bir yolunu da aktarmaya çalışacağım şimdilik kalın sağlıcakla.

Şu iki mesele ile yazıma son vermek istiyorum. İlki, Filistin – Gazze’yi unutmayalım, Semud Kavminin Helak’ı 9 kişinin işlediği suçtan değil diğer insanların bu zulme sesiz kalmasından dolayı top yekûn yaşanmıştır. Biz sessiz kalırsak bu bela bize de sıçrar ve sonradan pişmanlık fayda vermez. Diğeri ise, hafta sonu yapılacak seçimlerin, halka gerçekten hizmet etme gayesi güdenlerin zaferi ile sonuçlanacağı bir seçim olmasını, halkın kazanacağı bir seçim olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

Burada yer alan görüşler asla bir yatırım tavsiyesi olmayıp, tamamen kendi şahsi düşüncelerimi içermektedir.

Saygılar…

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç