19 Nisan 2024|Cuma,11:30:33
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5980 0,38
EURO
34,7871 0,16
ALTIN
2.495,90 0,46
BİTCOİN
$64.882 6,15
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
18 Kasım 2017 - 14:58
18 Kasım 2017 - 14:583 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

‘En Yakın Arkadaşım’ bin öğrenciye anlatıldı

Milli Eğitimciler Birliği Derneği, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ‘En Yakın Arkadaşım Akranım Projesi’ kapsamında Serdivan’da Sakarya Anadolu Lisesi ve Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Okulu’nda yaklaşık 350 öğrenciye seminer verdi.

‘En Yakın Arkadaşım’ bin öğrenciye anlatıldı
Yön Bul Akademi


Gösterilen ilgi

MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Ali Akıllı, “Şehrimizde akran zorbalığı üzerine farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Adapazarı’nda bin öğrencimize eğitim vermiştik. Bugün itibariyle Serdivan’da 4 okulumuzda toplam bin öğrenciye ulaştık. Bir taraftan Sakarya Anadolu Lisesi gibi son derece başarılı bir okulda seminer verirken diğer taraftan özel eğitimde marka haline gelmiş Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Okulunda birbirinden değerli öğrencilerimizle bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Her iki okul idarecilerimize de yakın ilgileri ve projemize göstermiş oldukları hassasiyetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Kendine güvenen

Proje sunumlarını gerçekleştiren Özel Eğitim Öğretmeni Gamze Odabaşi, “Bu proje ile okullarda öğrencilerin kendilerine güvenlerinin kaybolmasına engel olmak, okullarda şiddet oranlarını düşürmek, öğrencilerin özgüven ve özsaygı kaybını önlemek, okullarda disiplin olaylarını azaltmak ve öğrencilerin devamsızlık oranlarını minimuma indirmek, saygılı bilinçli ve kendine güvenen bir nesil inşa etmek, Türk ve mülteci öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, öğrencileri akran zorbalığına bağlı depresyon, dikkat kaybı, kaygı bozukluğu gibi hastalıklardan korumak, öğrencilerde ekip ruhu, işbirliği, şefkat ve merhamet duygularını geliştirmek istiyoruz” dedi.

Kabul edilemez

Odabaşi, “Kimi çocuklar zorbalık ederek zayıf yanlarını kapatmaya çalışırken kimisi de bu şekilde daha popüler ve kabul gören birisi olacağını düşünür. Çocuklar aslında kilo, görünüş, ırk ya da din açısından farklı olan çocuklara sataşmanın kabul edilemez bir davranış olduğunu bilmedikleri için zorbalık ederler. Zorbalık eden çocuklar öfke, incinme, hayal kırıklığı ve diğer güçlü duyguları yönetmeyi öğrenmede yardıma ihtiyaç duyarlar. Başkalarıyla işbirliği yapmak için gerekli olan becerilere sahip olmayabilirler. Psikolojik destek, hisleriyle baş etmelerine, zorbalıklarını zapt etmelerine ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir” şeklinde konuştu.

Görmezden gelinen

Odabaşi son olarak, “Akran Zorbalığı maalesef okullarımız tarafından varlığı çok kabul edilmeyen ya da görmezden gelinen bir problem. Akran zorbalığının ciddi bir konu olarak gündeme alınması ve paydaşlarla çözüme yönelik ortak bir politika üretilmesi gerekir” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç