27 Nisan 2024|Cumartesi,02:09:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.902 1,22
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
06 Nisan 2016 - 09:39
06 Nisan 2016 - 09:392 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

KKTC’de erken seçim rüzgarları

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bu birkaç gün içinde çoğunluk olmadığı beyanı olursa meclisteki büyükler dikkate alarak en büyük gruptan başlayarak görevlendirme yapacağım. Bundan da sonuç çıkmıyorsa partiler şapkalarını önlerine koyacak ve erken seçimin yolunu tutacaklardır” dedi.

KKTC’de erken seçim rüzgarları
Toprak Turizm


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Türkiye’de yapılacak olan 19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a hareketi öncesi KKTC Ercan Havalimanı’nda basına açıklamalarda bulunarak hükümet krizine değindi. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, dün siyasi parti başkanları ile yaptığı görüşmelerde, hiçbir siyasi parti liderinin hükümeti kurma için çoğunluğa sahip olduğu beyanında bulunmadığını kaydetti. Cuma gününe kadar siyasi partilerin hükümet çalışmaları kapsamında temaslarda bulunabilmesi için fırsat istediğine vurgu yapan Akıncı, “Dolayısıyla burada olmayacağım bir iki gün içinde bu temaslar yapılacak ve Cuma’dan itibaren daha net bir tablo ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.

"Temennim çalışmaların verimli geçmesi ve kısa sürede hükümeti oluşturacak ortamın doğmasıdır çünkü kriz ortamı en son isteyeceğimiz şeydir" ifadesini kullanan Akıncı, sorunları çözecek ve gerçek anlamda reform yapacak bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Siyasi partilerin olası bir hükümette uzlaşamaması durumunda ise Akıncı, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde en fazla sandalyeye sahip partiden başlayarak hükümeti kurma görevi vereceğini bildirdi. Akıncı, üçüncü bir ihtimal olarak ise erken seçime işaret ederek, “Bu birkaç gün içinde çoğunluk olmadığı beyanı olursa meclisteki büyükler dikkate alarak en büyük gruptan başlayarak görevlendirme yapacağım, bundan da sonuç çıkmıyorsa partiler şapkalarını önlerine koyacak ve erken seçimin yolunu tutacaklardır. Bundan çıkış yolu yok” diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç