Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,10:47:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3670 0,15
EURO
34,9778 0,25
ALTIN
2.325,66 0,23
BİTCOİN
$69.999 0,49
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Haziran 2017 - 14:56
21 Haziran 2017 - 14:568 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
8 dakika da okunur
0 yorum

ŞAMPİYONLUĞUN PERDE ARKASI ENES ZENGİN

Sakaryaspor yönetim kurulu üyesi iş adamı Enes Zengin şampiyonluğun öyküsünü Sakarya Haber ile paylaştı.

ŞAMPİYONLUĞUN PERDE ARKASI  ENES ZENGİN
Toprak Turizm


Tacettin Furuncuoğlu'nun gerçekleştirmiş olduğu özel röportaj da soruları samimiyet ile yanıtlayan Zengin, şehrin desteği ile bu sene de şampiyon olacaklarını dile getirdi. Sakarya şehrindeki şampiyonluk kutlamalarını gördüğünde ne kadar büyük bir iş başardıklarını ifade eden Zengin, gözyaşlarını da tutamadığını söyledi. Ekip olarak şampiyonluk için çok çaba sarf ettiklerini dile getirirken yaşanılan olumsuzluklara rağmen inançlarının hiç bir zaman azalmadığını ifade etti. Bir çok yeni projeyi hayata geçireceklerini söylerken transfere ilişkinde PTT 1. Lig de mücadele edecek bir takım dizayn etmek istediklerini dile getirdi.


Sakarya Haber farkıyla Enes Zengin ile gerçekleştirmiş olduğumuz o özel röportaj sizlerle;
 
Enes bey şampiyonlukla başlamak istiyorum. Siz nasıl değerlendirirsiniz?

Biz bu yola çıkarken en başta herşeyi göze almıştık. Bir sene boyunca başkanımızla birlikte neredeyse evlerimize bile gitmedik. En başından beri inandık şampiyonluğa. Biraz sıkıntılı dönemler geçirdik. Bizi eleştirenler oldu. Biz hedefimizden şaşmadık. Bu şehrin yıllardır beklediği şampiyonluğu elde ettik. Kutlamalarda da gördük zaten binlerce kişi sokaktaydı. Olimpiyattan 30 bin kişi ile geldik şehirde daha da çoğaldık. Sakarya bu şampiyonluğa açtı. Böylesine güzel bir başarının parçası olmak şampiyon yönetimde bulunmak benim nasibimmiş. Evet çok emek verdik. Takımı daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Sakaryaspor'un yeri kesinlikle burası değil. Bu sezon aynı ligde mücadele ettiğimiz takımların başbakanları bile zaman zaman Sakaryaspor'un bir an önce yükselmesi gerektiğini bize söylediler. Sakaryaspor'un yeri burası değil. Zaten göreve gelirkende amacımız Sakaryaspor'u bir an önce buradan kurtarmaktı. Futbolcularımızın inancı tamdı. Finalde gördük hepsi ağladı. Taraftarımız bizi hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Olimpiyatta da gördük rekor sayıyla deplasmana giden bir takım olduk.

Bir yönetici olarak yaşadığınız ilk şampiyonluk. Şehire üstü açık otobüsle geldiğinizde neler hissettiniz ? 

Biz otoban gişelerini geçtiğinizde ilk başta trafiği gördük. Çok uzun bir konvoy oldu. Taraflarlar arabaları ile yol kenarında bizi bekliyordu. Sonra şehrin içine bir girdik. Sokaktaki insanları gördüm. Ellerinde meşaleler, tezahurat ediyorlar. İşte o zaman anladım. Biz çok büyük bir şeyi başarmışız. 70 yaşında bir teyze vardı hiç unutmam. Yeni caminin orada teyzeye Sakaryaspor atkısı attık.  Teyze otobüsün peşinden bir ayağı sakat kent meydanına kadar o kalabalığın içinde geldi. 70 yaşında teyze o saatte o coşkunun içinde orada yani. Bu tarifsiz bir şey. Kolay kolay hüzünlenen biri değilim ama ben bile ağladım. Çok farklı bir duygu. Bu şampiyonluk herşeyin üstündeydi. Şehrin senelerdir beklediği bir şeye gönül vermişsin. Başarırsan çok güzel ama başarısız olursan sonuçlarına katlanmak zorunda olacağın bir yükün altına girdik. 

Bir çok oyuncu ile görüşeme fırsatı yakaladım. Rüstemler Tesisleri'nde bir aile ortamı olduğundan bahsettiler. Yöneticilerin özveri ile sürekli tesisde çalıştığını ne zaman bir muhattap arasalar karşılarında bulduklarını dile getirirler. Rüstemlerdeki bu havayı nasıl yakaladınız?

Futbol tecrübesi üst yüzey bir çok kulüpte oynamış futbolcularımız bile bize gelip daha önce böyle bir ortam görmediklerinden bahsettiler. Böyle bir yönetim daha önce göremediklerini ifade ettiler. Hemen hemen hergün burdasınız diyenler oldu. İşimizden fedakârlık ettik. Evimizden fedakârlık ettik. Mesala sen bile beni ne zaman arasan tesisdeyim(Gülüyor) Beni burada buluyorsun. Kendi işlerimizi ikinci plana koyduk. İşimiz, aşımız, evimiz, barkımız Sakaryaspor oldu. Neticesinde de futbolcular bizim gönül verdiğimizi gördükleri için onlarsa dört elle sarıldı, onlar da gönül verdi. Tabi gönül verdiğimiz şey aynı olunca kardeşlik oldu. Çünkü istekler aynı. Hedef aynı. Bu sefer hepimizsin arasında abi kardeş ilişkisi oldu. Futbolcularla, teknik çalışanlarla, tesisdeki çalışanlarımızla hatta ailelerimizle bir bütün olduk. En son yemekte de gördük resmen çekirdek bir aile gibiydik. Ayrı ayrı hepsine de teşekkür ediyorum. Çok ahlaklı futbolcularımız var. 

Biraz projelere değinmek istiyorum. Kurumsallaşma anlamında büyük bir ivme kat ettik. Dükkan54, Durak54, Dergi54, Mobil54 gibi projeleri hayata geçirdik. Yeni stadımız da açılıyor. Gelecek yıl bizleri neler bekliyor?

Biz başkanımız önderliğinde göreve ilk gelirken Sakaryaspor kurumsal olmalı diyerek geldik. Kurumsallaşma anlamında çok büyük çaba sarf etti. En büyük emek başkanımızındır. Biz sadece bize verilen görevleri yerine getirmeye çalıştık. Nitekim hedeflerimize teker teker ulaşıyoruz. Bugün baktığımızda Dükkan54'de ki  satışlarımızla bu yıl  Trabzonspor'dan öndeyiz. 3 büyüklerden sonra 4. sırada bizim ürün satışlarımız geliyor. Tabi şehrin takıma olan ilgisi en büyük etken. Tabi herşeyin başı başarı. Başarılı olursan şehir ateşlenir. Başarı olamadıktan sonra yaptığın çalışmanın pek bir faydası olmuyor. Yeni stadla birlikte farklı projelerimiz var. Dükkan54 daha kapsamlı bir hale getirmeyi planlıyoruz. Bir kaç bölgede çalışmamız var. Serdivan ve Çark Caddesi'ne mağaza açmayı düşünüyoruz. Dergimizi aksatmadan çıkarmaya çalışıyoruz. Dergimizde şehir ile takım arasındaki mesafeyi kaldırmayı hedeflediğimiz içerikleri, röportajları, konuşmaları yayınlıyoruz.  Şehirle birliktelik içinde kurumsal bir yapıda ilerliyoruz. Yükseldikçe hedeflerimiz de yükselicek çok farklı projelerimiz var. Tesislerimiz içinde çok güzel şeyler planlıyoruz. Gün geçtikçe bütün projeleri hayata geçireceğiz. 
 


50+2 Yükseliş Yılı'nda nasıl bir takım göreceğiz? Zannediyorum bazı takviyelerimiz olacak. Direk isim sormuyorum ama mevkilere göre tüyo verebilirseniz mutlu olurum  (Gülüyorum)

50+2 bizim Yükseliş Yılı'mız. Artık küllerimizden doğduk. Şimdi doğduğumuz küllerden yükselip hedeflerimize bir adım daha yaklaşma zamanı. Tabiki her lige göre ayrı bir profesyonel takım dizayn etmen gerekiyor. 3. Ligde ki kadron ile 2. Ligde mücadele etmen için tabiki takviye gerekiyor. Çünkü bizim hedefimiz 2. Lig değil burada da şampiyon olup bir üst lige Ptt 1. Lig'e çıkmak istiyoruz. Hedefler büyük olduğu için takımın iskeletini bozmadan yapılması gereken takviyeleri bir an önce yapacağız. Yönetim olarak değerlendirmeler yapıyoruz. Hocalarımız, scout ekibimiz, futbol şube sorumlumuz PTT 1. Lig'de mücadele edebilcek bir takım yaratmak için çalışıyor. 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey varmı? Yeni yönetimede seçildiniz. Bir kan değişikliği de oldu diyebiliriz.

Tabiki takıma takviye yaparken yönetime de takviye yapmak lazımdı. Her ligin kendine göre profesyonel bir takımı olması gerekirken profesyonelde bir yönetimi olması gerekiyor. Ekonomik olarak da bir katlı sağlanması gerekiyordu. Başkanımızın nazarında daha güçlü bir yönetim seçildi diyebilirim. Bununla birlikte inşallah bu sezon ilk maçımızı da yeni stadımızda oynayacağız. Yeni stadla yeni bir şampiyonlukta elde edeceğimize inanıyoruz. Büyük taraftarın desteği biz yöneticilerin desteği şehrin desteği arkamızda olduğu sürece biz bu işi başaracağız ALLAH'ın izniyle...

ÖZEL RÖPORTAJ TACETTİN FURUNCUOĞLU 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç