20 Nisan 2024|Cumartesi,01:00:33
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$64.282 1,08
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Eylül 2022 - 14:02
22 Eylül 2022 - 14:023 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
1 yorum

14 yaşında istismar sonucu anne oldu

Sakarya'da 14 yaşındaki kız çocuğu istismar sonucu hamile kalıp bir çocuk dünyaya getirdi. Cinsel istismar suçundan 11 gün tutuklu kalan ve DNA testi sonucunda bebeğin babası olduğu kesinleşen sanık, beraat etti. Mağdurun ailesi karara tepki gösterdi. Anne ve bebeği devlet korumasına alındı.

14 yaşında istismar sonucu anne oldu
Yön Bul Akademi


2020 yılında yaşanan istismar olayında G. isimli genç kız, kendinden 5 yaş büyük B.'nin cinsel istismarına uğradı. 14 yaşında doğum yapan kız ve ailesi devlet korumasına alındı.

Edinilen bilgilere göre; 2020 yılında Hendek'te arkadaşlarıyla buluşan ve o dönemde 14 yaşında olan kız çocuğu, burada tanıştığı 19 yaşındaki B. isimli genç tarafından cinsel istismara uğradı.

Korkuyla yaşadığı olayı saklayan çocuk yaştaki kızın istismara maruz kaldığı olay, 4 ay sonra hamile olduğu fark edilince ortaya çıktı.

Durumu fark eden aile, avukat aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bu sırada mağdur, yaşadığı psikolojik baskı nedeniyle eğitimini yarım bırakarak tedavi görmeye başladı. 14 yaşında hastanede doğum yapan küçük kız ve ailesi ile doğan bebek devlet koruması altına alındı.


Suç duyurusu sonrasında gözaltına alınan B., ilk ifadesinde mağdurun kendi yaşının büyük olduğunu söylediği ve cinsel birliktelik yaşamadıklarını belirtti. Mahkemeye çıkartılan B., tutuklanarak cezaevine gönderilen B. avukatının itirazı sonrasında serbest kaldı. Bu sırada doğan çocuk ve B.’den dna testi alınarak Adli Tıp’a gönderildi. Mağdur avukatının arşiv araştırmaları ve takibi sonrasında doğum belgeleri ve DNA raporunu mahkemeye sundu. Mahkeme, istismar şüphelisi B.’ye 8 yıl 10 ay hapis verirken mağdurun avukatı cezayı az bularak itiraz etti. İtiraz sonrası dava Sakarya Bölge Adliye Mahkemesine taşındı.

İtiraz sonrası davayı gören Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi, B.’nin beyanlarını esas alarak beraatine karar verdi. Karara itiraz eden mağdur avukatı, yargılamanın adil olmadığını belirterek itirazda bulundu. Avukat, “Şu an 16 yaşındaki mağdur, bir yandan çocuk büyütüp bir yandan eğitimine devam etmeye çalışıyor. Koruma altına alınan hakkının savunulması için destek bekliyoruz. Türkiye’de çok örneği olan bu yanlış karar nedeniyle Sakarya’da da bir çocuğumuzun hayatı parçalanırken zanlı ise elini kolunu sallayarak geziyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
Ela Atina
Ela Atina

Sakarya da fetö çok güçlü.sakarya fetö terör örgütünün kalesi.ali İnci nin kardeşine ne yaptılar.

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç