DEAŞ Operasyonu Sakarya'ya uzandı
Yalova merkezli olmak üzere Diyarbakır, Ankara ve Sakarya'da DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 4'ü tutuklandı. 9 şüpheli için adli kontrol tedbiri uygulandı.
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince, Özel Harekat destekli olarak DEAŞ terör örgütüne yönelik yürütülen titiz ve kararlı çalışmalar neticesinde; örgüt propagandası yapıldığı, örgüt mensupları ile irtibat kurulduğu, örgüt yapılanmasına mali kaynak sağlandığı ve örgütün kadın yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen şüphelilere yönelik Yalova merkezli olmak üzere Diyarbakır, Ankara ve Sakarya'da 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonlar neticesinde 13 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramalarda 21 adet dijital materyal, 17 adet çeşitli doküman ve 2 adet CD ele geçirildi.
Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 9’u hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.
