Dev firma, dereye atıklarını boşaltırken suçüstü yakalandı
Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan bir firma, dereye atık suyunu boşaltırken suçüstü yakalandı. Derenin hali çevre katliamının boyutunu gösterirken, firma hakkında inceleme başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre, Kocaeli’nin Başiskele ilçesi Karadenizliler Mahallesinden geçen Kiraz deresi çevresinde İSU Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından rutin kontrol yapıldı. Yapılan kontrollerde derenin kirli olduğunu gören ekipler kirliliğin sebebini araştırmak için inceleme başlattı. Yapılan araştırma neticesinde kirliliğin bir boru ve profil imalatı yapan fabrikadan kaynaklandığı anlaşıldı.
Kocaeli Valiliği Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İSU Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından tesiste yapılan incelemede atık suların yağmur suyu hattına boşaltıldığı buradan da dereye deşarj olduğu tespit edildi.
Ekipler, fabrika hakkında işlem başlattı. Dereye akan sudan ise numune alındı.

