Duruşmaya gidiyordum dedi, radar cezası iptal edildi
Kadın avukat, hız sınırını aştığı için kesilen cezaya, kamu adına göreve gittiği gerekçesiyle itiraz etti. Sulh Ceza Hakimliği de cezayı iptal etti. Haklı bulunan avukat, "Bu bir emsal karar" dedi.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl 19 Ekim günü Çiğli ilçesi Anadolu Caddesi’nde denetimdeydi.
Saat 11.00 sıralarında da avukat Yaren Düzgün, 35 APL 985 plakalı otomobili ile caddeden geçti.
Hızı 20 kilometre aştı
Aracı durduran ekipler; avukata, 70 kilometrelik hız sınırını 20 kilometre aştığı gerekçesiyle 427 TL idari para cezası kesti.
Düzgün, kamu davasına ilişkin bir duruşmaya gittiğini belirtip, cezaya itiraz etti.
Trafik Şube: Ceza usule uygun
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de tutanaklardaki araç bilgileri ile kayıtlardaki araç bilgilerinin birbirini doğruladığını, ihlalin fotoğraflarla tespit edildiğinin bilgisini vererek, hız sınırı ve hız denetimi yapıldığına dair levhanın bulunduğunu, cezanın usule uygun olduğunu belirtti.
Düzgün ise ihlal tarihinde İzmir 19. İş Mahkemesi'nde görülen bir davada davacı vekili olduğunu, denetime girdiği saatin duruşmadan kısa süre önce gerçekleştiğini ifade etti.
Mahkeme, avukatı haklı buldu
Düzgün, kamu adına göreve gittiği gerekçesiyle cezanın iptalini istedi.
Karşıyaka 1. Sulh Ceza Hakimliği, Düzgün'ü haklı bulup, cezayı iptal etti.
Düzgün'ün, duruşmaya gecikmesi halinde kişilerin mağduriyetlerine neden olabileceği gerekçesiyle hız sınırını aştığı, ayrıca kamu zararına neden olduğu ya da tehlikeye düşürdüğüne dair bir delil ve iddianın bulunmaması, karara gerekçe olarak gösterildi.
