Kadın hırsızlar önce kameraya sonra polise yakalandılar

Edinilen bilgilere göre, Adapazarı ilçesinde 29 Nisan tarihinde bir evden ziynet eşyaları ile döviz çalındı. Olaydan bir gün sonra bu kez Serdivan’da bir evden ziynet eşyası ve nakit para hırsızlığı yaşandı.

Yaşanan iki ayrı olay sonrası Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, hırsızlık olaylarını 33 yaşındaki S.Ç. ile 25 yaşındaki E.İ.’nin gerçekleştirdiğini tespit etti.

Şüphelilerin Eskişehir’de yaşadığını belirleyen polis ekipleri, kadınları teknik ve fiziki takibe aldı. Hırsızlık amacıyla Pamukova ilçesine geldikleri belirlenen iki kadın, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.İ. tutuklanırken, diğer şüpheli S.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan kadın şüphelilerin hırsızlık için girdikleri apartmanlara giriş ve çıkış anları güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin dikkat çekmemek için yüzlerini kapattıkları görüldü.