- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
Palu ailesinin yargılanmasına devam edildi
Kocaeli'nde 15 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü iddia edilen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın Sakarya'da öldürülmesine ilişkin Palu ailesinin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, Hava Palu'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin rapor talebini reddetti.

sakarya 6. ağır ceza mahkemesi'ndeki Melike Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin duruşmaya, eniştesi tutuklu sanık Tuncer Ustael ile başka suçtan tutuklu dayısı İsa Palu, SEGBİS aracılığıyla katıldı.
Taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.
Hava Palu'nun avukatı, müvekkili hakkında Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor alınmasını talep etti.
Tuncer Ustael, suçlamaları kabul etmeyip beraatini istedi.
Mahkeme heyeti, Hava Palu'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin rapor talebini reddetti. Mahkeme, eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.
Ne olmuştu
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 2008 yılında Meryem Tahnal ve küçük kızı Melike Tahnal'ın kaybolmasına ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma neticesinde kayıp Meryem Tahnal'ın babası Harun Palu, annesi Havva Palu, ağabeyi İsa Palu, kardeşleri Fatih Palu ve Ayşe Palu polis tarafından gözaltına alınırken, palu ailesinin eniştesi Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael ise yaşanan olayla ilgili İstanbul’da katıldıkları bir televizyon programında canlı yayındayken, gözaltına alınmıştı. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, palu ailesine çeşitli suçlardan hapis cezası verilmişti. Bu karar, aile bireylerinin aynı avukat tarafından savunuldukları ve bu sebeple 'Usul hatası' gerçekleştiği gerekçesiyle Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. 24 Kasım’da Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kayıp Meryem Tahnal’ın öldürülmesiyle ilgili görülen dava sonrasında annesinden 1 yıl sonra kaybolan ve Sakarya’nın Ferizli ilçesinde öldürüldüğü iddia edilen Meryem Tahnal’ın kızı Melike Tahnal’ın öldürülmesiyle ilgili davanın devamı ise sakarya 6. ağır ceza mahkemesinde görülüyor.
