Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,13:05:54
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3731 0,17
EURO
35,0014 0,18
ALTIN
2.325,97 0,24
BİTCOİN
$69.663 1,39
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
28 Şubat 2022 - 16:02
28 Şubat 2022 - 16:023 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Patlama davası öncesi arbede çıktı

Havai fişek fabrikası patlamasına ilişkin davanın sekizinci duruşması başladı. Karar beklenen duruşma öncesinde salon dışında kısa süreli gerginlik yaşandı. Listede isimleri bulunanların içeri alınması neticesinde gerginlik son buldu.

Patlama davası öncesi arbede çıktı
Yön Bul Akademi


Sakarya’da 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin ise yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasına ilişkin aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın sekizinci duruşması başladı. Duruşmada, mahkeme heyetinin konuya ilişkin karar vermesi bekleniyor.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen davada, Yaşar Coşkun, fabrika sorumlu müdürü Asiye Angın, fabrika müdürü ve genel ustabaşı Hasan Ali Velioğlu, genel ustabaşı Erşan Öztürk, iş güvenliği uzmanı Aslı Bozkurt sorumlu personel Ahmet Çağrıcı ve Ali Rıza Ergenç Coşkun hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2'şer yıl 8'er aydan 22'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Sanıklardan fabrika sahibi Yaşar Coşkun ile genel ustabaşı Hasan Ali Velioğlu tutuklu yargılanıyor. Duruşmanın bugünkü oturumunda sanıklar, ‘olası kastla insan öldürme’ ve ‘yaralanmaya neden olma’ suçları kapsamında ek savunma yapacak.


DURUŞMA ÖNCESİ ARBEDE

Duruşma öncesi Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi önünde bir araya gelen işçi aileleri ve avukatları içeri alınmak istenmedi. Duruşma salonlarının olduğu binanın önündeki kapıda bir süre arbade yaşandı. Ardından avukatlar ve işçi aileleri duruşma salonuna alındı.

'UMUTLARIMIZI ÇÜRÜTMEK İSTEMİYORUZ'

Fabrika çalışanları ve patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları da duruşma salonu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Hayatını kaybeden işçi Sebahattin Tepeçınar’ın ablası Hatun Göktepe, "Aslında bugün söyleyecek çok bir şeyim yok. Söyleyeceklerimizi, Mahkeme sonucuna göre çıkışta söyleyeceğiz. Biz burada gerçekten bugün adaletin yerine gelmesini umut ederek geldik. Umutlarımızı çürütmek istemiyoruz. İnşallah istediğimiz gibi muhtemel kasttan cezaları okunursa bizim yüreğimizin alevi sönecek bugün” derken hayatını kaybeden Halis Yılmaz’ın kardeşi Merve Nur Yılmaz, “Biz artık ölüler için adalet aramak istemiyoruz. Bu dava, toprağın altındakilerin adalet, üstündekilerinin umut mücadelesidir" dedi.

DURUŞMADAN

Duruşmaya katılmak isteyen avukatların katılmasına sanık Asiye Angın ve Aslı Bozkurt kabul ederken diğerleri kabul etmedi. Sanık avukatları da avukatların katılma talebine itiraz etti ve avukatların katılma talebi reddedildi.

Yaşar Coşkun'un savunma yapmak için kürsüye çıktığı sırada bazı işçi yakınları duruşmayı terk etti.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç