- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
Peruk taktı, yine kaçamadı
Uyuşturucu ticareti suçundan 18 yıl 9 ay kesilmiş hapis cezasıyla aranan, başına taktığı peruk ve yanındaki kişilerle aile süsü vererek emniyet güçlerinden kaçmaya çalışan firari polis operasyonu ile yakalandı.

Uyuşturucu ticareti suçundan 18 yıl 9 ay kesilmiş hapis cezası ile aranan E.Ş.'nin (55) yakalanmamak için sahte kimlik ve pasaport temin edip, başına peruk takarak, aile süsü vereceği 2 şahısla birlikte, silahlı olarak İstanbul'dan Akyazı'ya geleceği bilgisini alan polis hemen harekete geçti.
Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde polis ekipleri, firari ile iki kişinin bulunduğu aracı durdurdu.
Başına taktığı perukla kılık değiştirmeye çalışan E.Ş., İran sahte kimliği ve pasaportu ile yakalandı.
Aynı araçta O. B. (29) ve S. Ş. (49) isimli şüpheliler de gözaltına alındı.
Şüphelilerin bulunduğu araçta ve üstlerinde yapılan aramalarda; 46 gram Afyon sakızı, 1 adet ruhsatsız tabanca, 17 adet fişek ve 44 bin 445 TL uyuşturucu madde ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen para ele geçirildi.
Öte yandan E.Ş., isimli firarinin 13.05.2024 ve 09.03.2025 tarihlerinde İstanbul İlinden organize ettiği ve 3 şahsın tutuklandığı, 2 farklı olayda, 869 gram metamfetamin maddesini Sakarya'ya sevk edilmesinin şüphelisi de olduğu ortaya çıktı.
İlimize sevk etmesi olayının da şüphelisi olduğu tespit edilmiş olup, 3 şüpheli hakkında gerekli adli işlemler yapılmıştır.



