29 Nisan 2024|Pazartesi,06:56:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,5227 0,26
EURO
34,9092 0,48
ALTIN
2.433,22 0,22
BİTCOİN
$62.604 2,19
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
27 Ekim 2023 - 13:51
27 Ekim 2023 - 13:515 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya Adliye Sarayı'nın temeli atıldı

Adapazarı Camili'de yapımına başlanan Sakarya Adalet Sarayı'nın temeli, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un katıldığı törenle atıldı.

Sakarya Adliye Sarayı'nın temeli atıldı
Toprak Turizm


sakarya Valiliği'nin yanındaki alanda yapımına başlanan yeni adliye sarayının temeli törenle atıldı.

Mevcut Adalet Sarayı'nın 5 katı büyüklüğünde 103 bin metrekareden oluşacak olan yeni adliye binasının temel atma törenine  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Çiğdem Erdoğan Atabek, Ali İnci, Murat Kaya, Ertuğrul Kocacık, Muhammed Levent Bülbül, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, sakarya Barosu Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Tever ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, mevcut adliye sarayının 12 bin 500 metrekare bir alanda 6 ağır ceza, 12 asliye ceza, 5 asliye hukuk, 5 iş, 3 icra, 3 sulh hukuk, 3 aile mahkemesi, 2 infaz, 2 sulh ceza hakimliği, 1 kadastro mahkemesi, 1 çocuk mahkemesi, 1 ticaret mahkemesi ve 1 tüketici mahkemesi ile faaliyet gösterdiğini söyledi.

79 hakim, 47 cumhuriyet savcısı ve yaklaşık 650 yardımcı personelin görev yaptığını ifade eden Başsavcı; "
. Mevcut hizmet binamız 1999 depreminden sonra 2001 yılında inşaatına başlanmış ve 2009 yılında hizmete girmiştir. Aradan geçen 15 yıllık süre içerisinde şehrin sanayi, ticaret, turizm, tarım vb. sektörlerle ilgili gelişmelerde ve buna bağlı nüfus artışına bağlı olarak vatandaşlarımız arasındaki hukuki uyuşmazlıklarda artışlar olmuş ve bu durum doğal olarak adliyemize sirayet etmiştir. Tüm bu gelişmeler zaman içerisinde sakarya adliyesini yetersiz hale getirmiştir. Tüm bu hususlar göz edilerek sakarya adliyesine yeni bir hizmet binasının kazandırılmasının elzem olduğu değerlendirerek Bakanlığımız tarafından yapılan çalışma ve projelendirme sonucunda şu anda temeli atacağımız yaklaşık 103 bin metrekare alana sahip olacak yeni binanın ihalesi yapılarak inşaatına başlanmıştır. Yeni bina hizmete girdiğinde uzun yıllar sakarya’nın ihtiyacıyacını karşılacağına inanıyoruz” dedi.

VAKİ KARADENİZ

sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ise şehre yepyeni bir eser kazandıracak olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydederek; "
Bugün temelini atacağımız; 20.000 m2 açık, 103.000 m2 kapalı alanda, zemin + 6 katlı binası ile adlî ve idarî yargının bir arada faaliyet göstereceği Yeni adliye Hizmet Binamız, yargı teşkilatımızın çok daha nezih bir alanda hizmet vermesine imkân sağlayacak, böylece yargı sistemimizde fiziki mekânlardan kaynaklanan sorunlar da en aza indirilmiş olacaktır. Biliyoruz ki; gerek Adalet Sarayımız gerekse diğer kamu binalarımız, devletimizin vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi; vatandaşın derdiyle dertlenmesi, sorunlara hızlıca çözüm bulması adına çok kıymetli yapılardır. Yine bu binalar, devletin vatandaşa uzanan eli olmakta birlikte aynı zamanda devletimizin gücünü şehrin siluetine işleyen nişanelerdir. İnşallah kısa sürede yapımı tamamlanacak olan sakarya Adalet Sarayımız da şehrimizin en güzide binalarından biri olarak devletimizin gücünü, adaletini sembolize etmeye devam edecektir" diye konuştu.

ADALET BAKANI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sakarya'nın Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu dile getirerek şunları söyledi; "
sakarya Her zaman güçlü Türkiye’nin yanında olmuş demokrasinin milli iradenin yanında olmuş 15 Temmuz gecesi darbeciler işte hemen şu anda gördüğümüz Valilik binasını işgal etmeye kalkıştılı hemşerilerimiz koşarak gelmişler devletine sahip çıkmışlardır. O nedenle bir kez daha orada gazi olan orada yaralanan vatan millet mücadelesi yapan bağımsızlık ve bayrağımız için adeta mücadele yapan sakaryalı hemşerilerimiz buradan saygıyla selamlıyorum ve sakaryalıların bu desteğine bu güvenini bu kahramanlığına layık olabilmenin gayreti içerisinde bizlerde çalışmalarımızı sürdürmemiz lazım. sakaryamızı geleceğe en güzel şekilde taşımak için çalışıyoruz. bugün bu temel atma Töreni de bunun bir örneği"

Konuşmaların ardından yeni adliye sarayının temeli atıldı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç