18 Nisan 2024|Perşembe,22:01:51
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,5258 0,24
EURO
34,7471 0,08
ALTIN
2.490,46 1,14
BİTCOİN
$63.067 2,60
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
21 Eylül 2022 - 21:40
21 Eylül 2022 - 21:402 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur tutuklandı

Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçundan tutuklandı. Olur'un, Peker'le 7.5 ay birlikte kaldığı iddia edildi.

Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur tutuklandı
Yön Bul Akademi


Suç örgütü lideri sedat peker'in basın danışmanı olarak bilinen ve Arnavutluk'ta yakalandıktan sonra Türkiye'ye iade edilen emre olur, emniyetteki işlenlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan Olur, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan tutuklanması talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

SEVK YAZISININ İÇERİĞİ BELLİ OLDU

Olur hakkında düzenlenen sevk yazısında, şüphelinin suç örgütü lideri sedat peker ile yakın ilişki içerisinde olduğu, örgüt liderinin WhatsApp üzerinden kendisine gönderdiği tweet dizisini paylaştığı, örgüt liderinin kaldığı otelde ve villada 7,5 ay kadar birlikte kaldığı belirtildi.

Sevk yazısında şüphelinin, örgütün diğer üyeleri ile yakın irtibatlı olduğu hususunda HTS kayıtlarının bulunduğu vurgulanarak, zanlının savunmasında, örgüt liderinin halen bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar tatile gittiğini söylediğine işaret edildi.

Olur’un örgüt lideri ile görüşme gerçekleştirdiğine, kendi sosyal medya hesaplarından örgütü ve örgüt liderini övücü nitelikli paylaşımlar yaptığına vurgu yapılan yazıda, şüphelinin sedat peker suç örgütü üyesi olduğu yönünde kuvvetli delillerin bulunduğu kaydedildi.

TUTUKLANDI

Sevk yazısında şüpheli Olur’un, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak tutuklanması yönünde karar verilmesi talep edildi.

Hakimlik, emre olur'un ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç