Şeytanın bile aklına gelmez; Zula yöntemi şaşırttı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ticaretine yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takipte, şüphelilerin Çayırova ilçesinde kiraladıkları apart dairede uyuşturucu madde hazırlayarak İstanbul, Kocaeli, Düzce ve Sakarya’da “alt torbacı” olarak tabir edilen kişiler aracılığıyla piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Soruşturma kapsamında Kocaeli’de yaşayan U.T. (35) ile Erenler ilçesinde ikamet eden D.G. (27)’nin Kocaeli’den Düzce’ye, ardından Sakarya’ya geldikleri belirlendi. Takibe alınan iki şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şüphelilere ait 3 sırt çantasında yapılan aramalarda; 2 ruhsatsız tabanca, 5 fişek, 2300 içimlik uyuşturucu emdirilmiş peçete, 698 gram metamfetamin, 68 gram esrar, sentetik cannabinoid hammaddesi, 14 gram likit GHB (sıvı ekstazi), 19 ekstazi hap, 2 hassas terazi, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 128 bin 935 TL ile uyuşturucu satışında kullanılan not defteri ele geçirildi.

Soruşturmanın devamında şüphelilerle bağlantılı olduğu belirlenen N.A.M. (51), S.Y. (27) ve K.Y.Y. (25) isimli şahısların “üst torbacı” olarak faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Şüpheliler, İzmit ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şüphelilerin bulunduğu araçta ve Çayırova’daki apartta yapılan aramalarda ise 81,49 gram metamfetamin, 40 ekstazi hap, hassas terazi, yüzlerce kilitli poşet, eldiven, ambalaj lastiği ile uyuşturucu yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda İzmit’te bir arazide yapılan aramada ayrıca 200 gram metamfetamin bulundu.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 alt torbacı ve 3 üst torbacı olmak üzere toplam 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkililer, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.