28 Nisan 2024|Pazar,01:16:01
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.369 0,96
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
18 Mart 2024 - 15:54
18 Mart 2024 - 15:544 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Osman Çelik'ten daha yeşil Serdivan sözü

Trafikte geçirilen süreden daha çok doğada geçirilen süreyi nasıl artırırız sorusundan yola çıkarak hazırladığımız projelerle, Serdivanlı vatandaşlarımızı yeşille, doğayla, orman ve gölle buluşturacağız.

Osman Çelik'ten daha yeşil Serdivan sözü
MARMARA GÖZ


Cumhur İttifakı serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik, ‘Yeşil serdivan’ misyonunu hayata geçirmek için hazırladıkları projelerin detaylarını paylaştı.

OECD’NİN DE ÜSTÜNDE BİR ORANA TAŞIYACAĞIZ

Gelecek nesillere daha yeşil, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir serdivan bırakabilmenin en büyük hedefleri olduğunu belirten Osman Çelik, “Bu düşünceden hareket ederek planlamalarımızı yaptık. serdivan’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını OECD ortalaması olan 17 metrekarenin daha da üstüne çıkarmak için modern ve sürdürülebilir projelerle vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz” dedi.

İNCE ELEYİP SIK DOKUYARAK TASARLIYORUZ

AK Parti’nin belediyecilik anlayışında insan ve doğanın her zaman birlikte düşünüldüğünü dile getiren Osman Çelik, “AK Parti’nin hizmet anlayışında kent kimliğinin olmazsa olmazı iki unsurdan biri insan diğeri doğadır. serdivan; sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, sosyal ve kültürel belediyecilik gibi hizmetlerde yüksek standartlara ulaşmıştır. Biz bunu daha da geliştirmenin, yukarılara taşımanın gayreti içerisindeyiz Gözbebeğimiz olan ilçemizi tasarlarken estetik kaygılarımızı ön planda tuttuk.  Parklarla, millet bahçeleriyle ilçemizin standartlarını daha fazla nasıl yükseltebiliriz, yeşil alanlarla, temiz hava ve temiz suyla şehirlerimizi nasıl daha yaşanabilir mekanlar haline getiririz diye ince eleyip sık dokuduk” dedi.

YEŞİL KALKINMAYI BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

projelerde son derece hassas davrandıklarının altını çizen AK Parti serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik, “Her konuda hassasız. Ama konu doğa, doğal yaşam ve insan olduğunda bu hassasiyetimiz çok daha yüksek oluyor. Amacımız yeşil kalkınmayı gerçekleştiren, sıfır atık modelini şehrin her noktasına entegre etmiş ve bunu sürdürülebilir hale getirmiş bir serdivan.  Havası, suyu, toprağı ve çevresi temiz; mimarisi, tarihi, kültürü̈ ve medeniyetiyle huzurlu ve estetik bir serdivan’ı inşallah 31 Mart’tan sonra birlikte hayata geçireceğiz” dedi. Nefes alan, doğaya dost, daha ferah, daha yeşil bir serdivan hayali kurduklarını belirten Belediye Başkan Adayı Osman Çelik; “Yeşil alanları ve biyoçeşitliliği artıracağız. Yeşil alanlara erişimi ve bu alanların gelişimini destekleyeceğiz. Özellikle kamuya ait yeşil alanları doğa merkezli kurgulayacağız. Yarınlara en büyük mirasımız daha yeşil bir serdivan olacak” diye konuştu.

SERDİVAN’A YENİ BÖLGESEL PARKLAR

 “Kalkınmanın Yüzyılı” olarak gördükleri Türkiye Yüzyılı’nda, serdivan’ı Yeşil Kalkınma Devrimi’nin gerekliliklerine uygun olarak geliştireceklerini belirten Osman Çelik; “Vatandaşlarımızın yürüyerek ilçemizdeki kentsel yeşil alanlardan yararlanmasını sağlayacağız. Bu alanlar serdivan’ı saran bir kuşak olarak hizmet edecek. Yeşille iç içe sosyal donatı alanlarının sayısını artırarak bu alanları yaşayan ve yaşanan mekanlar haline getireceğiz. Özellikle yürüme konusundaki hassasiyetimizi vurgulamak istiyorum. Çünkü biz vatandaşlarımızın hareketlerini kısıtlamadan, rahatlıkla tüm doğal güzelliklerimizi yerinde deneyimlemelerini çok kıymetli buluyoruz. Hayata geçireceğimiz yeni bölgesel parklarla bu amaca destek olacağız.” dedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç