19 Mart 2024|Salı,13:01:39
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3398 0,18
EURO
35,0965 0,25
ALTIN
2.239,13 0,20
BİTCOİN
$64.036 5,68
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
10 Nisan 2021 - 21:09
10 Nisan 2021 - 21:096 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Bakandan okullar kapanacak mı? sorusuna yanıt

Corona virüsü salgınında kritik durum devam ediyor. Eğitim-öğretimdeki gelişmeler merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama geldi. Bir televizyon kanalına konuşan Bakan Selçuk, 'okullar kapanacak mı' sorusunu yanıtladı.

Bakandan okullar kapanacak mı? sorusuna yanıt
Yön Bul Akademi


Milli eğitim bakanı ziya Selçuk, bir televizyon kanalına yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalar yaptı.

Okulların hem açık hem de açık olmadığı bir durumun söz konusu olduğunu belirten Bakan Selçuk, açıklamasında ‘okullar kapanacak mı’ sorusuna da yanıt verdi.

“YÜZ YÜZE EĞİTİM BİZİM ÖNCELİĞİMİZ”

Bakan Selçuk’un açıklaması şu şekilde:

* Burada önemli olan şu, elbette sorunlar yaşanıyor. Bizim işimiz bu sorunların yaşanmamasını sağlamak ve çözmek ama genel olarak baktığımız zaman biz neredeyiz sorusunun yanıtıyla ilgileniyoruz.

* Türkiye uzaktan eğitim ile ilgili hazırlıkları bakımında çok net verilerle ortaya koyabildiğimiz için mutluyuz. Dünyadaki ilk 5 ülke için diyebiliriz. TV kurmak ve canlı ders yapabilmek, bunların sayısının yüksekliği gibi birçok parametrede birçok mesafe aldık.

* Genel tabloda çok mutlu olmadığımız bir durum var şundan dolayı; çocuklarımızın öğrencilerimizin okulda olmasını arzu ediyoruz. Yüz yüze eğitim bizim önceliğimiz ama daha öncelik tanıdığımız şey sağlık. Okulların en çok kapalı olduğu ülkeler arasında ilk 5'te yer alıyoruz. Biz çok kontrollü bir şekilde okulları açamaya çalışıyoruz.

“EBA BİZİM İÇİN BAŞARI HİKAYESİ”

* EBA bizim için bir başarı hikayesi hem 3 tane TV kanalı olan ve her yayının 3 kez tekrar edildiği içeriği ile ilgili profesyonel yaklaşımın olduğu, son 1 yıla yakın zamanda hiçbir problem kamuoyuna yansımıyor ve sistem gerçekten iyi çalışıyor.

* EBA'da biz 27 kat büyüme yaşadık. Uzaktan eğitim ile ilgili altyapımız kısıtlıydı ama 27 kat büyüme fırsat bulduk ve gelecek için bu durum umudumuzu artırdı. Çocuklarımızın eğitim gibi konuları uzaktan eğitim ile ele alabileceğiz.

OKULLAR KAPANACAK MI?

* Biz bu süreci günlük ve anlık takip ediyoruz diyebilirim. Dünyayı takip ediyoruz. Hangi ülkede ne tür tedbirler alınıyor noktasında.

* Bizim risk haritasına bakıldığında hangi illerde hangi sınıflar düzeyler açılmalı kapanmalı gibi bir takım öngörülerimiz var. 8-12. sınıflar gibi sınıfların sınav dönemi nedeniyle fırsat eşitliğini sağlamak gibi bazı ilkesel tutumlarımız var.

* Ama ilin durumu neyi gerektirirse o ilde ihtiyaç duyduğunda valilik gözetiminde kararlar alınıyor. Biz de burada yerinde karar kavramı çerçevesinde hangi illerde ne oluyoru takip ediyoruz.

TELAFİ EĞİTİMİ YAPILACAK MI?

* Tabii ki. Bizim iyileştirme programımız var. İlkokullara yönelik. Ulusal destekleme programı çerçevesinde yeni başladı.

* Bu çalışma çerçevesinde çocuklarımızın hangi konularda eksiği olduğunu önceden saptadığımız için bu çocuklara bireysel olarak nasıl destekleyebiliriz çalışmasıdır.

* Çocuklarımızın eksiklilerinin telafi edilmesi konusu her sınıf düzeyinde mevcut sınıfın uzaktan eğitimin içinde hepsini tasarlıyoruz.

ÖĞRETMENLER AŞILANIYOR MU?

* Sağlık personeli ve 65 yaş üstü insanlarımızın hemen arkasından öğretmenler başladı. Dünyada öğretmenlerinin tamamını aşılamadan okulunu açmayan bir ülke yok. Biz ilk önce öğretmenlerimizi aşılayalım okulu sonra açalım anlayışında olana bir ülke yok.

* Türkiye, İngiltere, İspanya gibi ikinci grupta öğretmenlerini aşılayan grupta yer alıyor. Bazı ülkelerde herhangi bir öncelik verilmedi ülkelerde. Bizim öğretmenlerimize öncelik verme nedenimiz. Aşının tedarik sürecine bakarak bu süreç devam ediyor ve bu arada diğer meslek gruplarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı planlama yapıyor.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

* Yaz tatiline ilişkin, biliyorsunuz 2 Temmuz'a kadar okullar açık olacak dedik. Biz okulların açılmasından bağımsız olarak okulların hangi tarihte kapanacağını söylemek durumundayız. 2 Temmuz tarihi diyelim ki başka bir durum oluştu elbette değişebilir. Şu andaki durum 2 Temmuz'dur. Yaz tatilinde desteklenmesi gereken gruplarda çeşitli okullarda çocuklarımızın eğitimini yaz boyunca da hem yüz yüze hem de TV'den devam edeceğiz.

* Gerçekten çok yorgunuz ama illeri dolaştığımızda öğretmen odalarında sohbet ettiğimiz zaman fark ediyorum ki bizim daha çok yorulmamız lazım, onlar her şeyi hak ediyorlar. Onlar için bizim çok daha fazla çalışmamız lazım. Çocuklarımızın okulda olmaktan ki sevinçlerini anlatamam.

* Velilerimiz de çok bunaldı ve bu süreç onları da yordu. Bizim öğretmenimiz velimizi çocuğumuz ne kadar yoruluyor bizim için yorgunluğun asıl bakılması gereken yerleri bunlar.

* Ben öncelikle velilerimize mesaj vermek isterim. Onların gösterdiği çabanın farkındayız ve birlikte bu yükü taşıdığımızın farkındayız. Bu zor dönemde acaba velililerimize nasıl desteğimiz olur hangi kaynakları gönderirsek hangi kanalları açarsak onları rahatlatırız. Biz bunun peşindeyiz. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz çünkü imdada yetiştiler ve velilerimizi çocuklarımızı yalnız bırakmadılar.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç