27 Nisan 2024|Cumartesi,16:15:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.047 1,52
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
30 Ekim 2023 - 19:29
30 Ekim 2023 - 19:295 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

YARDIMCI KİTAP MAFYASI!

Sakarya Haber köşe yazarı Şehabettin Mahir Tuna Yardımcı Kitap Mafyası adlı konuyu kaleme aldı.

YARDIMCI KİTAP MAFYASI!
Toprak Turizm


Sokak sokak gezen ve eski atılacak kâğıt ve kitapları toplayan geri dönüşüm arabaları… Kasaları neredeyse dolmuş hepsinin. Hurda parasına bile değil, kilosunu neredeyse bedavaya alıyorlar vatandaştan. 
Kamyon kasasına bakınca ülkemizin üzücü bir gerçeği tekrar gün yüzüne çıkıyor! Kamyon kasasındaki kitapların çoğunluğunu Milli eğitimin okullarda çocuklarımızın eğitimi için hazırladığı ve bedavaya dağıttığı kitaplar oluşturuyor. Az da olsa bir kısmı Diyanetin yaz Kur’an kursunda dağıttıkları ve biraz da gazetelerle dağıtılmış çoğu dini kitap… Okunmuş olsalar hadi neyse de daha da üzücü olan çoğunun hiç açılmamış “sıfır” kitaplar olması! Nasıl olsa bedava
Bedava olan şeyin kıymeti olmuyor azizim! Okul bedava, öğretmen bedava, ders bedava, kitap bedava, cami bedava, Kur’an kursu bedava, Kur’an eğitimi ve din öğretimi bedava bedava olunca ne ilgisi, ne sevgisi, ne saygısı ne de bereketi oluyor. Hurdacı bile neredeyse bedavaya alıyor hiç açılmamış okunmamış o kitapları.
YETERSİZLİK BAHANE KİTAP RANTI ŞAHANE!
MEB, 2023 Yılında devletten 651 milyar 377 milyon TL bütçe aldı. Yani ülke ekonomisinin %15 civarı MEB’e ayrıldı. Bu bütçeden 153 milyon ders kitabı ve 160 milyon yardımcı kitap okullarda öğrencilere bedava dağıtıldı. Ama aynı MEB’in her ay çatır çatır maaş alan öğretmenlerinin birçoğu bu kitapları yetersiz ve sınav müfredatına uygun bulmadığı gerekçesiyle 1 sayfasını bile açtırmadan rafa kaldırtıp dışarıdan bir o kadar daha para harcatarak yardımcı kitap aldırdı. Durum o kadar vahim ki, sanki din değişmiş gibi “Din Kültürü” dersinin bile yardımcı kitabını çıkardılar ve çocuklara zorla aldırır oldular! Bundan dolayı devletin yurdum çocukları okusun, cahil kalmasın diye bedava verdiği birçok kitap, sene sonunda hiç açılmadan çöpe gidiyor. Unutmadan bu modaya Diyanetin 4-6 yaş Kur’an kursları da uydu. Onlarda başkanlığın bedava verdiği kitapları beğenmeyip yeteriz diye parayla yenikitap"> kaynak kitap aldırıyor artık. Yani kurumlardaki birçok eğitimci, yetersizliği kendilerinde aramıyor ve sorunu yardımcı kitaplarla örtmeye çalışıyor. Bu yanlışın bir parçası olmak istemeyen ve yardımcı kitap aldırmayan öğretmenler ise başarısızlık halinde kendileri suçlanır endişesi taşıyor. 
BABAYİĞİT İDARECİLER ARANIYOR!
Devletin milyonlarca bütçe ayırdığı ve sosyal devletin gereği olarak bedavaya dağıttığı o kitapları okutmayıp, dışarıdan yardımcı kitap aldıran öğretmenlere hesap soracak ve bakanlığın aşağıdaki talimatını uygulayacak “Babayiğit” yöneticiler-idareciler aranıyor! Zira henüz bu nedenle soruşturma geçiren öğretmen haberine öyle babayiğit okul müdürü veya Milli eğitim Müdürlerine rastlamadık! Var da haberimiz olmamışsa kendilerini tebrik ediyor saygı ve hürmetle selamlıyoruz. 
Veli ve Öğrencilerimizin bilinçlenmesi Adına “Milli eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 25.09.2018 tarih ve 17411997 sayılı yazıları ile; "İlgili mevzuat hükümlerine uyularak Milli eğitim Bakanlığınca öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılankitaplari"> ders kitapları dışındaki diğer yardımcı materyallerin; okullarda/kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi, öğrencilerimize aldırılmaması, kullanımı konusunda zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmaması ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması, yönetici ve öğretmenlerimizin bilgilendirilmeleri ve aksi uygulamalarda bulunanlar hakkında gerekli idari işlemlerin yapılması için Valiliğinizce her türlü tedbirin alınması hususunda..." açıklamasıyla tüm valilikler uyarılmıştır. 
Hep derim: İnsanlar Ya Allah’tan korkar, ya kanundan, ya da ikisinden de… İkisinden de korkmayandan ise sen korkacaksın! Yurdum insanında ne Allah korkusu kaldı, ne de kanun korkusu… Ama elbet bir gün bunların hesabı sorulacak… Ama bu dünyada ama öteki dünyada ama her iki dünyada da…
***
Yazımızın sonunda bu kanunsuzluklara dâhil olmayarak, vurgun ve israfın taraftarı olmayıp, büyük emek ve özveriyle ders işleyen öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor saygıyla selamlıyorum. Allah hepsinden razı olsun!


 Bir Sonraki Yazımızda Görüşebilmek Ümidiyle…
Şehabeddin Mahir TUNA
İlahiyatçı Yazar
sehabeddinmahir@gmail.com
 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç