28 Nisan 2024|Pazar,11:08:42
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.927 1,44
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
20 Eylül 2023 - 16:33
20 Eylül 2023 - 16:332 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SUBÜ’den Özbekistan’da yeni iş birlikleri

SUBÜ ile Özbekistan’ın Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi ile Alfraganus Üniversitesi arasında birçok alanda eğitim, değişim programları ve Ar-Ge çalışmalarını kapsayan iş birliği protokolleri imzalandı.

SUBÜ’den Özbekistan’da yeni iş birlikleri
Yön Bul Akademi


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Özbekistan’ın iki üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shuhrat Sirojiddinov ve Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammadismoil Mahmudov tarafından imza altına alınan protokollerle bilimsel etkileşim, kültürel değişim, ortak Ar-Ge ve akademik çalışmalar yapılabilecek.

Çok yönlü faydası olacak

Uluslararası iş birliklerini artırmanın önemli hedefleri arasında yer aldığını kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Özellikle gönül coğrafyamızda yer alan üniversitelerle imzaladığımız protokoller oldukça hızlı biçimde fayda üretimine dönüşebiliyor. Bu protokollerle öğrenci, akademik ve idari personel değişimi, akademik yayın materyallerinin ve diğer bilgilerin değişimi, belirli gelişim alanlarına yönelik akademik projelerde iş birliği yapılabiliyor. Ayrıca diğer iş birlikleri için de fırsatlar doğuyor. Bunlar arasında çift ana dal programlarının geliştirilmesi, ortak akademik konferansların, sempozyumların, seminerlerin ve kongrelerin organizasyonu ve kültürel faaliyetlerde iş birliği geliyor. Özbekistan ziyaretimizde de oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirerek başkent Taşkent’te bulunan iki üniversite ile iş birliği protokolleri imzaladık. Üniversitelerimiz için hayırlı olsun. İnşallah ortak sorunlara çözüm üreten ve bağlarımızı daha da kuvvetlendiren birçok çalışma gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç