19 Nisan 2024|Cuma,17:17:31
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5879 0,35
EURO
34,8486 0,34
ALTIN
2.493,19 0,35
BİTCOİN
$64.666 2,29
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
13 Eylül 2020 - 15:46
13 Eylül 2020 - 15:464 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Telafi eğitiminde örnek İl Sakarya

Millî Eğitim Bakanlığının kararlaştırdığı ve tüm Türkiye’de 31 Ağustos’ta başlayıp 21 Eylül’e kadar devam edecek olan telafi eğitimi, Sakarya'da tüm eğitim kurumlarında başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor.

Telafi eğitiminde örnek İl Sakarya
Yön Bul Akademi


Sakarya İl Millî eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezinin koordine ettiği telafi eğitimi sürecinde ilimizdeki 240 ilkokul, 259 ortaokul, 143 lise olmak üzere toplam 642 okul; çevrim içi uzaktan eğitim ders programlarını EBA canlı ders takvimiyle uyumlu olarak hazırladı.

İl Millî eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, okullarda çevrim içi ders programları hazırlanırken 2019-2020 eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitim döneminde (16 Mart-19 Haziran) öğrenme eksikliği yaşanan kazanımlara öncelik verildiğini belirterek “Telafi eğitimi öncesinde ortaokul düzeyinde 5, 6 ve 7. sınıf; lise düzeyinde ise 9, 10 ve 11. sınıflara uzaktan eğitim dönemi kazanımlarını kapsayan çevrim içi Hazırbulunuşluk Sınavı yapıldı. Sınavın sonucunda oluşan kazanımları öğrenme düzeyini gösteren karneler öğrencilere, okullara ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilerek planlamanın hedefleri belirlendi. Müdürlüğümüz tarafından telafi eğitim programı sonunda tüm öğrencilerin çevrim içi sınava alınması ve telafi eğitimi sonunda öğrenme düzeylerinin belirlenmesi planlanmaktadır.” dedi.

Telafi eğitimi sürecinde yapılacak uygulamalarda birlik olması açısından okulların uzaktan eğitim sorumlularının belirlendiğini ifade eden Durmuş, “Bu sorumlular, iletişim gruplarına alındı ve okul planlarının hazırlanması için çalışmalar organize edildi. Belirlenen kazanımlar, ilgili tüm öğretmenlere ve okullara duyuruldu. Bu kazanımlar önceliklendirilerek çevrim içi ders programları hazırlandı. Dersler, salgın süreci devam ettiği için MEB eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve çevrim içi platformlar kullanılarak anlatılmaktadır. Evinde internet erişimi ve bilgisayarı bulunmayan, uzaktan eğitime katılma imkânı olmayan öğrencilerimizin EBA'dan faydalanmalarını sağlamak için ilimizdeki okul ve kurumlarımızda EBA Destek Noktaları oluşturuldu.” dedi.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında okutulacak ders kitaplarının covid-19 tedbir ve önlemleri dikkate alınarak öğrencilerimize dağıtıldığını belirten İl Millî eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Covid-19 süreci ile ilgili velileri bilgilendirme faaliyetleri okul rehber öğretmenlerimiz tarafından planlanarak velilerimize çevrim içi psikososyal destek çalışmaları yapıldı. Yapılan tüm çalışmalar iletişim grupları ve  kurumlarımıza ait resmî web siteleri vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşıldı. 21 Eylül itibarıyla eğitim-öğretime başlayacak olan okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerimiz için öğrencilerin okul kaygılarını gidermek; öğrenme ortamlarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak, okulların işleyişini tanımalarını sağlamak ve öğrencilere okul ortamını sevdirmek ve salgın süreci ile ilgili bilinç oluşturmak amacıyla ‘Uyum Haftası Programı ve Etkinlikleri’ hazırlandı. Hazırlanan plana göre okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerimiz 21-25 Eylül tarihleri arasında bir gün okula gidecekler. İkinci ve üçüncü haftalarda ise öğrenciler haftada iki gün okula gidecekler. Üç hafta boyunca diğer günlerde okulların planlamış olduğu programa göre diğer iletişim kanalları ve EBA üzerinden işleyiş devam edecek.” dedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç