Marmara Göz
09 Mayıs 2024|Perşembe,03:41:37
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 09.05.2024
DOLAR
32,3013 0,18
EURO
34,7604 0,24
ALTIN
2.397,39 0,17
BİTCOİN
$61.390 1,67
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
03 Mart 2024 - 13:04
03 Mart 2024 - 13:043 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Uykusunda dolandırıldı

Sakarya'da yaşayan Ali Yılmaz akıl almaz şekilde uykusunda dolandırıldı. Yılmaz sabah gözünü 285 bin liralık borçla açtı.

Uykusunda dolandırıldı
MARMARA GÖZ


sakarya'da yaşayan Ali Yılmaz 21 Şubat sabahı siber dolandırıcıların hedefi oldu. Kınık'ın adına 3 farklı bankadan 285 bin TL'lik kredi çekildi. Yılmaz kendisinin kredi talebi olduğunda vermeyen bankaların dolandırıcıların kredi isteğini onaylamasına tepki gösterdi. Telefonunda herhangi bir bildirim ve onay talebi olmadığını söyleyen Yılmaz, "Artık bankaların uygulamalarını bile indirmekten korkuyorum" dedi.

sakarya'da yaşayan Ali Yılmaz, bir sabah uyandığında 3 bankadan adına kredi çekildiğini fark ettti. Uyurken bunun nasıl mümkün olduğunu çözemedi. Sonunda hacker'ların cep telefonundaki uygulamalar üzerinden bunu yaptığını anladı.

ATV Haber'e konuşan mağdur Ali Yılmaz, "Bana o krediyi vermeyen bankaların bu kadar yüksek kredili mevduat hesabından para kullandırmaları da kafamızda soru işaretleri oluşturdu" dedi.

Dolandırıcılar Ali Yılmaz uykudayken harekete geçti. Sabah saat 05.51'de 3 bankanın mobil uygulamasından 285 bin TL kredi çekildi.

Yılmaz, "Telefonum şarjda ve biz uyurken gerçekleşmiş bu olay. Herhangi bir onay mesajı, arama, bildirim de gelmedi" diye konuştu. Kırık konuya ilişkin olarak, "Geçmişte olduğu gibi herhangi bir linke tıklamanıza gerek kalmadan uygulamalara verdiğiniz erişim izinlerini kullanan siber dolandırıcılar bu sayede hesaplarına erişim sağlayabilir" diye konuştu.

Yılmaz'ın aktif olarak kullandığı 5 banka vardı. 3 banka izin sormadan işlem yapmalarına müsaade etti ama iki tane banka uygulaması hiçbir işlem yapmadı. Şüphe fark etti. Yılmaz, "Müşteri hizmetleriyle konuştuğumda sizin bu saatler aralığında daha önce işleminiz yoktu, bundan dolayı kabul etmedik dediler. Hesaba blokeler koymuşlar." ifadesini kullandı.

Adli bilişim uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, "Dolandırıcılar uygulamalardaki güvenlik açıklarını tespit ederek gece yarısı telefonunuza sızabilirler" uyarısını yaptı.

Kırık, "Bu tarz durumlarda telefonlara verdiğiniz erişim izinlerini kontrol ederek takip etmeye izin ver seçeniğini kapatmalıyız. Bu sayede bizim kontrolde kalmamız sağlanacak. Aynı şekilde hücresel verinin kapatılmasıyla birlikte siber dolandırcılar uzaktan erişim sağlayarak banka hesaplarınızla işlem gerçekleştiremeyecek." değerlendirmesini yaptı. Yılmaz ise yaşadıklarının ardından banka uygulamalarını bile indirmeye korktuğunu işlemlerini banka şubelerinden gerçekleştirdiğini söyledi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç