03 Mayıs 2024|Cuma,03:31:26
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 03.05.2024
DOLAR
32,4048 0,14
EURO
34,7817 0,03
ALTIN
2.398,19 0,06
BİTCOİN
$58.911 1,32
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
31 Mart 2023 - 11:32
31 Mart 2023 - 11:323 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Palu ailesi davasında Yargıtay kararı

Kamuoyunda Palu ailesi olarak bilinen ve günlerce tartışılan Palu davasında Yargıtay kararını verdi. Öldürüldüğü ortaya çıkan Meryem Tahnal dosyasında tek tutuklu Tuncer Ustael kalırken, diğer sanıklar ise serbest bırakıldı.

Palu ailesi davasında Yargıtay kararı
Toprak Turizm


2009 yılında Körfez’de ortadan kaybolan Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal’ın ardından korkunç gerçekler ortaya çıkmıştı. Kamuoyunda palu ailesi olarak bilinen kan donduran ifadelerin yer aldığı dosya günlerce konuşulmuştu. Ağaca bağlanan ve aç bırakıldığı öne sürülen sonrasında ise gömüldüğü öne sürülen dava kapsamında yapılan aramalarda ise anne ve kızın cansız bedenlerine ise ulaşılamamıştı. Meryem Tahnal’ın Körfez’de gömüldüğü, Melike Tahnal’ın ise Sakarya’da gömüldüğü belirlenmişti.

EYLÜL’DE MAHKEME KARAR VERMİŞTİ

Kocaeli ve Sakarya’da iki farklı dosya açılmış ve sanıkların yargılanmasına başlanmıştı. Cinayet sanığı Tuncer Ustael, suça sürüklenen çocuk F.Palu, anne Havva Palu ile tutuklu sanıklar Ayşe Palu, İsa Palu ve Emine Ustael tutuklanmış ve yıllardır yargılanıyordu. Yargılamalar devam ederken anne Havva Palu ile suça sürüklenen F.Palu, tahliye olurken diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada eylül ayında karar verilmişti.

HEPSİ CEZA ALMIŞTI

Mahkeme cinayet sanığı Tuncer Ustael "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile diğer suçlardan 7 yıl hapis cezası aldı. Sanık Emine Ustael'i "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 12 yıl 6 ay; Havva, İsa ve Ayşe Palu'yu, "kasten öldürmeye yardım etme" ve "hürriyetin kısıtlanması" suçlarından 14 yıl ikişer ay hapse mahkum etti. Heyet, F.P'ye suçun işlendiği tarihte yaşı küçük olduğu için 8 yıl 4 ay hapis cezası vermişti.

DOSYADA TEK TUTUKLU KALDI

Dosya onanmak üzere yargıtay’a gönderilmişti. Ve yargıtay’dan palu ailesi için karar geldi. yargıtay, cinayet sanığı Tuncer Ustael’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken; diğer sanıklara da farklı cezalar verdi. Mahkeme Tuncer Ustael’in tutukluluk halinin devamına karar verirken, tutuklu diğer sanıkların ise yattıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Böylece Palu davasında tutuklu kalan tek kişi Tuncer Ustael oldu.

Melike Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin açılan dava ise  Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. Bu davada son duruşma Ocak ayında yapıldı. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç