28 Nisan 2024|Pazar,15:47:02
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.576 0,87
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
19 Şubat 2022 - 14:45
19 Şubat 2022 - 14:452 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

ABD'den Türkiye açıklaması: Desteği takdirle karşılıyoruz

'Rusya, Batı'yı bölme hedefini gerçekleştiremedi.' diyen ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Julie Eadeh, Türkiye'nin, Ukrayna'nın egemenliğini desteklemeye yönelik çabalarının takdirle karşılandığını ifade etti.

 ABD'den Türkiye açıklaması: Desteği takdirle karşılıyoruz
MARMARA GÖZ


ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü julie eadeh, rusya'nın batı'yı bölme hedeflerini gerçekleştiremediğine dikkati çekerek, rusya'nın gerçekleşecek bir savaş durumunda benzeri görülmemiş yaptırımlara maruz kalacağını söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Eadeh, rusya ve ukrayna arasından tırmanan gerilimi değerlendirdi.

"TÜRKİYE, SON DERECE GÜÇLÜ AÇIKLAMALARIN ALTINA DA İMZASINI ATMIŞ BİR ÜLKE"

Türkiye'nin ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği desteğin değerli olduğuna dikkati çeken Eadeh, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bu ihtilafa diplomatik bir çözüm bulunması için verdiği desteği takdirle karşılıyoruz. Türkiye gibi bir NATO Müttefiki ile ukrayna arasında savunma alanındaki işbirliği bölgesel istikrarı ve ukrayna'nın kendisini savunma kapasitesini güçlendirmektedir. En son Türk yetkililerle yaptığımız temaslarda da olduğu gibi bulunduğumuz her temasta, rusya ve ukrayna konusunu gündeme getirdik. Türkiye, değerli bir NATO Müttefiki, NATO İttifakı'nın bir üyesi ve ukrayna konusunda NATO'dan kaynaklı son derece güçlü açıklamaların altına da imzasını atmış bir ülke. Türkiye'nin bu çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz."

rusya ile ukrayna arasında yaşanan gerilimde rusya'nın tutumunu değerlendiren Sözcü Eadeh, "rusya ciddi anlamda sürece dahil olup mevcut gerilimi düşürmeyi isterse önümüzde diplomatik bir yol bulunuyor. Dışişleri Bakanı Kuleba'nın gerilimin potansiyel olarak düşürülmesi ve birliklerin geri çekilmesi konusundaki değerlendirmesine katılıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, Rus birliklerinin sınırlardan gerçek anlamda çekildiğini gördüğünde rusya'nın yaptığı açıklamalara inanacaktır. Diplomatik bir çözüme ulaşmak için aktif olarak çabalamaktayız ve Başkan Biden'ın Başkan Putin'le yaptığı telefon görüşmesinin ardından Rus hükümetiyle temas içinde olmayı sürdürmekteyiz" diye konuştu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç