28 Nisan 2024|Pazar,15:45:06
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.592 0,90
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
18 Aralık 2020 - 21:37
18 Aralık 2020 - 21:372 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
1 yorum

Üniversitede kapı krizi

Sakarya Üniversitesi’nin itirazına rağmen belediye o kapıyı açmak için düğmeye bastı. Apartlardan oluşan dev siteden üniversiteye giriş ve çıkışa olanak sağlayacak çalışmaya itiraz eden Serdivan Kaymakamlığı’nın inşaatın durdurulması için inceleme yaparak Belediye’ye görüş bildirdiği ve yazı göndereceği öğrenildi.

Üniversitede kapı krizi
MARMARA GÖZ


Son günlerde sürekli gündeme gelen  sakarya Üniversitesi’nde bu kez yanında bulunan U…isimli apartlardan oluşan site için Serdivan Belediyesi tarafından üniversite içerisine yol açıldığı ortaya çıktı. U…isimli site yönetiminin kendi tarafına güvenlik kulübesi inşa ederek yolun açılışına hazırlık yaptığı belirlenirken Üniversite yönetiminin itirazına rağmen telleri kaldırılarak başlanılan kapı yapımında neredeyse sona gelindi. itirazları değerlendiren Serdivan Kaymakamlığı’nın inşaatı durdurarak bölgenin eski haline getirilmesi yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

GÜVENLİK ZAFİYETİ

Edinilen bilgilere göre; daha önceden tellerle çevrili bu alanın etrafında sakarya Emniyet Müdürlüğü’nce her öğretim yılı öncesi yapılan incelemeler sırasında bölgenin güvenlik zafiyetine yol açabilecek bir alan olduğu gerekçesiyle önlemlerin artırılması yönünde tavsiye kararı bulunuyor.  Üniversite yönetiminin itirazına rağmen belediye yolun açılmasına karar verdi. Site yönetimi giriş-çıkışlar için kapı ve güvenlik kulübesi inşaatına başladı. Kısa sürede yapımı tamamlanan kapının güvenlik zafiyetine yol açacağı belirtilse de şuan yaya geçişi için açılan kapının ileriki tarihte araç geçişi içinde kapının genişletileceği iddia edildi.

2012’DE GÜNDEME GELMİŞ

Öte yandan Serdivan Belediyesi’nin 2012 yılında bölgedeki yolun imar planında gözüktüğü ve üniversiteye giriş kapısı açılacağını sakarya Üniversitesine bildirdiği ve dönemin üniversite yönetimi belediyenin resmi yazısına itiraz etmeyince U…isimli apart sitesinden üniversite içerisine yol belediye meclisinden onaylanarak resmileştiği öğrenildi. O yıllarda açılmayan kapı şimdi yeniden gündeme gelerek yıllar sonra Serdivan Belediyesi apart ile üniversitenin doğrudan bağlantısını sağlayan yolun hizmete açılması için düğmeye basmasının ardından itirazları değerlendiren Serdivan Kaymakamlığı’nın SAÜ yönetimini haklı bularak apartlardan oluşan siteden üniversiteye giriş için yapılan kapının inşaatının durdurulması ve kaldırılan tellerin yeniden aynı yere yapılması yönünde karar aldığı öğrenildi.
Haberlisin

YORUMLAR (1)
Abdullah
Abdullah

Kapı açılsın öğrenciye eziyet etmeyin, koyarsın 1 güvenlik kapıya güvenlik açığın kalmaz, cocukmu kandırıyorsunuz, emniyet tehlikeli bölge demiş sanki yüksekova terör geçiş noktası:)) bırakın bu işleri

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç