28 Nisan 2024|Pazar,17:42:22
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.592 0,57
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
15 Aralık 2023 - 16:44
15 Aralık 2023 - 16:442 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Akademisyenlere proje yazma eğitimi verildi

SUBÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından akademisyenlere yönelik olarak ‘Bilimsel Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi’ düzenlendi.

Akademisyenlere proje yazma eğitimi verildi
Yön Bul Akademi


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, akademisyenlere yönelik ‘Bilimsel Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi’ düzenledi. Eğitimde, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Derdiyok tarafından ‘TÜBİTAK ARDEB Projeleri Hazırlama’ başlığı altında nitelikli Ar-Ge projeleri yazma adımları ele alındı. Derdiyok, bilimsel araştırma projelerinde Ar-Ge içeriğinin oluşturulması, araştırma modellerinin geliştirilmesi, proje öneri formunun oluşturulması konularını örnekler üzerinden detaylandırarak anlattı. Eğitimde, projenin özgün içerikte olması için araştırmacının güncel literatüre hâkim olmasının gerekliliği ve mevcut çalışmaların kıyaslamalı şekilde ele alınmasının önemine değinildi. Proje başlıkları üzerinden özet, amaç ve hedefleri, özgün değer, yöntem, proje yönetimi, risk yönetimi ve yaygın etki için mühendislik, sağlık ve sosyal bilim alanlarından örnekler paylaşıldı.

Proje önerilerinin değerlendirme ve desteklenme aşamalarındaki kritik hususlara değinildi. Eğitimin ikinci bölümünde Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Öğretim Görevlisi Özlem Eryılmaz; TÜBİTAK destek programlarının tanıtımı, güncellemeler, başvuru öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar, elektronik başvuru süreçlerine ilişkin bilgiler paylaştı. SUBÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nden yapılan açıklamada 2024 yılında proje yazma eğitimlerinin devam edeceği ifade edildi.  

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç