28 Nisan 2024|Pazar,02:53:03
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.490 0,49
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
04 Mart 2022 - 17:47
04 Mart 2022 - 17:472 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Akyazı da vatandaşlara orman yangınlarına müdahale eğitimi

Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü'nce vatandaşlara ‘’Orman Yangınları İle Mücadele Yöntemleri’’ eğitimi verildi.

Akyazı da vatandaşlara orman yangınlarına müdahale eğitimi
Toprak Turizm


Akyazı Orman İşletme Müdürlüğünde İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Naiboğlu, tarafından orman yangınlarına müdahalede gönüllü olmak isteyen 18 yaşını doldurmuş vatandaşlara ‘’orman yangınları İle Mücadele Yöntemleri’’ eğitimi verildi.

eğitim kapsamında orman yangınlarında iş güvenliği ve alınması gereken tedbirler, yangın türleri, yangın nedenleri ve orman yangınlarını etkileyen faktörler (arazi yapısı, hava halleri, yanıcı madde), orman yangınlarında organizasyon ve haberleşme, orman yangınlarına müdahale, müdahalede kullanılan el aletleri, arazöz ve iş makinelerinin kullanımı, kişisel koruyucu donanımlar ve kullanımı konularında detaylı bilgiler verildi.

eğitimlere orman köylüleri ve arama kurtarma dernek üyeleri (saktim) başta olmak üzere, Akyazı İlçesi’nde ikamet eden vatandaşlar  ile birlikte bu güne kadar yaklaşık 200 yangın gönüllüsü vatandaş katıldı.
Yangın gönüllüleri ile birlikte yangınlara müdahale süresinin kısaltılması ve etkili müdahalenin arttırılması, orman yangınları konusunda farkındalık oluşturulması ve hassasiyetin arttırılması hedeflenirken, eğitimlere gönüllü olarak katılım sağlayan orman yangın gönüllülerinin istekli ve heyecanlı oldukları görüldü.

Akyazı İşletme Müdürlüğünce; ‘’orman yangınları İle Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkında Yönetmelik’’ kapsamında, orman yangınlarına müdahalede gönüllü olmak isteyen orman köylülerine ve tüm vatandaşlara Halk eğitim Merkezleri ile işbirliği içerisinde Milli eğitim Bakanlığınca onaylı yeterlik sertifikalandırması yapıldı.

Orman yangın gönüllüsü olmak ve eğitimlere katılım sağlamak için vatandaşlarımızın Orman İşletme Müdürlüklerine müracaat etmeleri istendi. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç