27 Nisan 2024|Cumartesi,21:30:25
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.092 1,40
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
07 Mart 2023 - 10:31
07 Mart 2023 - 10:312 dakika da okunur 2 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
2 yorum

Bilim adamları Sakarya'daki fay hattına dikkat çekti

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim üyeleri, Geyve ilçesinin hemen güneyinden geçen Kuzey Anadolu Fay Zonunda yaşanabilecek depreme ilişkin uyarıda bulundu.

Bilim adamları Sakarya'daki fay hattına dikkat çekti
Toprak Turizm


SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Çelebi ve Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Utkucu Sakarya'da olası bir depreme karşı alınacak tedbirleri yerel yetkililerle paylaştı.

Öğretim Üyelerimiz geyve ilçesinin hemen güneyinden geçen Kuzey Anadolu Fay Zonu hakkında bilgi vererek, bu kol üzerinde oluşabilecek olası deprem riskinin azaltılması konusunda alınabilecek tedbirleri yerel yetkililerle paylaştı. Şehrimiz için bir takım afet önlemlerinin alınması hususuna değinen öğretim üyelerimiz tedbirler kapsamında çalışmalara başlanılması gerektiğini ifade etti.

Kamu yönetimi iş birlikleri üzerine fikir alışverişlerinin gerçekleştiği görüşmede afet konulu projelerin yapılması ve bu süreçte yerel yönetimle iletişim halinde olmanın önemi konuşuldu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizde büyük hasarlara yol açan elim deprem felaketinin ardından benzer felaketlere hazır olunmasını sağlamak amacıyla sismik, jeolojik, jeodezik, geoteknik, jeofizik ve morfolojik gibi gözlemlerin yapılmasının şehrimiz ve ülkemiz açısından önem taşıdığı vurgusu yapılarak, afet riski azaltma tedbirleri kapsamında oluşabilecek sonuçlar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Görüşmede kamu iş birliği kapsamında olası afet çalışmalarının birlikte yürütülmesi, sürecin takip edilmesi ve çözüm stratejilerinin birlikte geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

YORUMLAR (2)
M.Ali
M.Ali

Ortahasarlı binaların acil deprem risk tesbitleri yapılmalı.göz ile yapılan tesbit tesbit değildir.teknik incelemeye alınmalıdır.

CEVAPLA

Ahmet
Ahmet

Sizin.başkaişiniz.yokmu

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç