27 Nisan 2024|Cumartesi,16:29:31
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.206 0,85
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
02 Şubat 2024 - 15:48
02 Şubat 2024 - 15:483 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Büyükşehir Tıp Merkezi'nin inşaatında son durum

Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’da binlerce kişinin ücretsiz şekilde faydalandığı Tıp Merkezi’ndeki sağlık hizmetlerini yeni, modern ve teknolojik anlamda daha gelişmiş olan yeni inşa ettiği tesise taşıyor. Hızla yükselen Büyükşehir Tıp Merkezi Binası’nda %45 oranına ulaşıldı.

Büyükşehir Tıp Merkezi'nin inşaatında son durum
Yön Bul Akademi


sakarya Büyükşehir Belediyesi, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da katma değer oluşturmak ve vatandaşlara daha kapsamlı hizmetler sunmak için üretiyor ve çalışıyor. Şehrin kalbinde, merkez belediye binasının arkasında uzun yıllardır hizmet veren Büyükşehir tıp merkezi için şimdi, yepyeni ve modern bir tesis inşa ediliyor.

Projenin %45’i tamam

Her gün yüzlerce vatandaşın ve her yıl binlerce sakaryalının hastalığına deva olan, yaralarına şifa sağlayan Büyükşehir tıp merkezi’nin yeni binası SEAH Kampüsü karşısında bulunan Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) arkasında süratle yükseliyor. Son verilere göre, bina inşasında %45’lik bölüm tamamlandı.

Büyükşehir sağlık altyapısına güç katacak

Kaba inşaat bölümü neredeyse tamamen bitti ve bina içinde yer alan elektrik, mekanik tesisatın inşası için çalışmalar başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesi tamamlandığında Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm kamu devlet hastanelerinin yükünü hafifletecek ve sakaryalı vatandaşlara hiçbir ücret vermeden alternatif bir sağlık hizmeti sunacak. Bu tesis, kapasitesi ve kapsamıyla sakarya’daki sağlık altyapısına da büyük bir katkı sağlayacak.

Projede neler olacak?

3 bin metkare alan üzerine kurulan merkezde hekim odaları, müşahede, pansuman, müdahale, numune alma odası, röntgen odası, ultrason, SFT, Odio, tıbbı atık odası, EKG odası, kan alma, oksijen ve vakum alma santrali, sistem odası, laboratuvar, engelli polikliniği, diğer tüm poliklinikler, diş polikliniği, sistem odası, idari alanlar yer alacak.

Hangi poliklinikler yer alacak?

Büyükşehir Belediyesi tıp merkezi’nde her türlü laboratuvar tetkikler, elektro kardiyografi, radyolojik tetkikler ve solunum fonksiyon testleri yapılacak, dahiliye, genel cerrahi, göz hastalıkları, kulak burun ve boğaz hastalıkları, ortopedi, göğüs hastalıkları ve her türlü branşta sağlık hizmeti verilecek. Vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunmaya hazırlanan Büyükşehir tıp merkezi’nin bu yaz sonuna kadar hizmete başlaması hedefleniyor. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç