28 Nisan 2024|Pazar,08:20:50
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.818 1,40
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
31 Aralık 2023 - 17:21
31 Aralık 2023 - 17:213 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Destanın adımları 109 yıl önce bugün atıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin kültür takvimi kapsamında ağırladığı tarihçi ve yazar Doç. Dr. Koray Şerbetçi ile askeri tarihçi yazar Doç. Dr. Süleyman Tekir, 109 yıl önce Kars’ı geri almak için yola çıkan 78 bin vatan evladımızı şehit verdiğimiz Sarıkamış’ın yıldönümünde bu kutlu yürüyüşü anlattı.

Destanın adımları 109 yıl önce bugün atıldı
Yön Bul Akademi


sakarya büyükşehir belediyesi, kültür ve sanat dostlarının kalbine dokunacak organizasyonlarıyla Aralık Kültür Takvimi’ne devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen son program ise dinleyenlerin kalbine dokunacak cinstendi. Tarihçi Yazar Koray Şerbetçi ve askeri tarihçi Doç. Dr. Süleyman Tekir bir milletin unutamayacağı destan olan sarıkamış’ı Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) anlattı.

78 bin vatan evladı

“Beyaz Harp: sarıkamışbaşlıklı söyleşi, duygu dolu anlara sahne oldu. Kars’ı müdafaa için Allahuekber Dağları’nda dondurucu soğukta kutlu bir yürüyüşte 78 bin vatan evladımızı şehit verdiğimiz destan, tüm ayrıntılarıyla masaya yatırıldı. Bunun tarihte eşi benzeri görülmeyen bir kahramanlık örneği olduğunu ifade eden tarihçi yazarlar, hafızalardan silinmeyecek nüanslara dikkat çekti.

Kutlu bir yürüyüş

Doç. Dr. Koray Şerbetçi, “1. Dünya Harbinin en önemli cephesi Kafkas cephesidir. Tarihin adeta bu mecralarında pişen topluluklar millet olurlar, işte biz de tam anlamıyla bugünden o günlere bakacağız. 109 yıl önce tamda bugünlerde bu saatlerde o müthiş ‘Allahu ekber’ yürüyüşünün olduğu saatlerdeyiz. Biz o günü anarken bu dakikalarda kahraman şehitlerimiz vatanın el çıkmış topraklarını kurtarmak için mücadele ediyordu” dedi.

“Dünyada eşi benzeri yoktur”

O gün, dünyada eşi benzeri olmayan bir fedakarlığın ortaya koyulduğunu kaydeden Doç. Dr. Süleyman Tekir ise, “Sarıkamış sadece küçük bir kasabayı kurtarmak değil Kafkasya’da Rusların kontrolü altında bulunan coğrafyadaki Müslüman Türkler’i kurtarma projesidir. Eşi benzeri yoktur ve inanmış binlerce yiğidin gözünü kırpmadan şehadete yürüdüğü gündür. Bir gün düşünün ki 60 bini donarak şehit olan 78 bin askerimizi bu vatan uğruna toprağa verdik. Bu dünya tarihi eşi hiç olmayan bir kahramanlık günüdür” ifadelerini kullandı.

Program sonunda soruları cevaplayan ünlü yazarlar, organizasyon için sakarya büyükşehir belediyesi’ne ve Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür etti. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç