27 Nisan 2024|Cumartesi,09:45:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$62.998 2,05
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
01 Ekim 2023 - 12:48
01 Ekim 2023 - 12:487 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
7 dakika da okunur
1 yorum

Ev hanımları bir araya geldi dekorasyon işi yapıyorlar

Sakarya'da Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni iki çocuk annesi Merve Uğurlu, ev hanımlarından oluşturduğu ekiple, ev ve iş yerlerinde kapı, mutfak dolapları ve fayansları boyayıp dekorasyon ve dönüşüm işi yapıyor. Yaptıkları işle boya ustalarına taş çıkartan ev hanımları eski evleri dönüştürürken ev ekonomisine de katkı sağlıyor.

Ev hanımları bir araya geldi dekorasyon işi yapıyorlar
Yön Bul Akademi


Haber : Mine Yıldırım/Salih Hamurcu
 
Şehirde ev hanımlarından oluşan 11 kişilik ekip, yaptıkları dekorasyon ve geri dönüşüm işiyle takdir topluyor. 
 
Becerileri, titizlikleri ve tecrübeleriyle erkeklere taş çıkaran ev hanımları, kentte aranan boya dönüşüm ustaları oldu.
 
KADIN TİTİZLİĞİYLE KIRIP DÖKMEDEN TESLİM EDİYORLAR
 
Ekibin kurucusu olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni merve uğurlu, pandemi döneminde evindeki ahşapları boyadığını ardından evlerde banyo, mutfak, mobilya gibi eşyaları boyayıp dönüştürme işine girdiğini söyledi. 
 
Dönüşüm boyası üreten bir firma ile yollarının kesişmesinin ardından talebin artması ile ekip kurmaya karar verdiğini ifade eden Uğurlu; "
 
İnstagram hesabımdan arkadaşlarıma bir yazı paylaştım. Güzel bir talep oldu bu konuda şu an 11 kişiyiz hepsi ev hanımlarından oluşuyor. Evlerde banyo, mutfak, mobilya, ev içinde aklınıza ne gelirse dönüşüm yapıyoruz boyayla. Hepimiz ev hanımıyız dolayısıyla hem onların ekonomilerine hem dönüşüm yaptığımız insanların ekonomilerine inanılmaz bir katkı sağlıyoruz" dedi. 
 
Bayan titizliği ile evlerde kırıp dökmeden dönüşümü yapıp ev sahiplerine teslim ettiklerini dile getiren merve uğurlu, şöyle konuştu "
 
Sıfırdan yapılabilecek bir alanı biz dönüşüm boyasıyla çok daha düşük bütçelere, ev sahiplerinin bütçelerini sarsmadan kırmadan dökmeden aslında mesele sadece bütçe de değil. Bir usta eve gelip kalebodurunu değiştirmek, dönüştürmek isterse onu kıracak, şapını atacak günlerce bekletecek. Ev sahipleri için bu sıkıntılı süreç. Biz eve geliyoruz, maksimum 3 günde dönüşümü gerçekleştirip evi temizleyip toparlayıp bir bayan bir kadın titizliğinde bunu da tırnak içerisinde söylüyorum çünkü erkek ustalarımız gerçekten çok pis çalışıyorlar. Biz bayan titizliği ile evlerde kırıp dökmeden dönüşümü yapıp ev sahiplerine teslim ediyoruz. Erkek ustaların tabi değişik tepkileri oluyor, 'hadi canım gerçekten mi?' 'yapamazsınız' gibi ama yaptığımızı gördükleri zaman tebrik ediyorlar tabiki bir çok aslında bayanın cesaret edemediği işleri cesaret edip üstleniyoruz ve güzel de neticelendiriyoruz"
 
"EVDE NE YAPACAĞIM BEN DİYEN HER KADINI BU İŞE DAVET EDİYORUM"
 
Ekip sayısını artırmak istediklerini anlatan Uğurlu, evde 'ne yapacağım ben' diyen her bayan, her kadını bu işe davet ederek; "
 
Yakın zamanda firmanın mağazasını açtık ekip arkadaşlarımızla birlikte. Kurucusu benim ama biz bir ekibiz, dolayısıyla bu işi birlikte yürütüyoruz. Onlar olmazsa ben hiç bir işe yaramam tek başıma dolayısıyla hedefimiz belki bir mağaza daha açmak yada farklı şehirlerde mağazalar açmak çünkü mağazasının amacı insanlarla yüz yüze diyalog kurup işlerimizin daha ileriye gitmesini sağlamak ve insanlarla yüz yüze iletişim kurmak. Daha da büyümek istiyoruz. ekip sayısını artırmak istiyoruz, evde 'ne yapacağım ben' diyen her bayan, her kadınımızı bu işe davet ediyorum. Sadece sakarya'da yok Türkiye'nin birçok şehrinde bir çok arkadaşımız var, bize talepte bulunabilirler. sakarya'nın bir çok ilçesinde varız aynı zamanda yakın illere de gidiyoruz. Eğer yetişemedikleri noktaları olursa oradaki arkadaşlarımıza da destek oluyoruz, onlar bize geliyor aslında iç içe çalışıyoruz bütün şehirlerle de "
 
ERKEK USTALAR BİZE BİRAZ KIZIYOR
 
Sosyal medya üzerinden tanışıp ekibe katıldığını belirten Suna İyiyazıcı; "Kursa gittim, yağlı boya kursu ile başlayıp, ahşap boya kursu ile devam ettim. Burada başladıktan sonra eğitimlere de katıldım. Kırmadan, dökmeden yeniliyoruz. Çok güzel dönüşler alıyoruz. Bayan olduğumuz için ev sahipleri de rahat ediyor. Erkek ustalar bize biraz kızıyor ama bayanlar biraz daha dikkatli yani iş yaparken daha özenli ve ev sahipleri bizimle daha rahat ediyorlar" ifadesini kullandı. 
 
EŞİM DESTEK OLDU
 
Kendi mutfağını dönüştürmeye gelen Merve hanım ile tanıştıktan sonra ekibe katıldığını dile getiren Gülsev Arslan; "Mutfak dolaplarını dönüştürüp, yeniliyoruz. Pis tezgahları temizleyip onlara yeniden renk veriyoruz. Panel kapıları, yer zeminlerini bütün uygulamaları yapıyoruz. Eşimin bu konuda ön yargıları vardı, ekiple tanışınca ön yargısı kırıldı sonrasında bana destek oldu" diye konuştu. 
 
ÇOK KEYİFLİ 
 
Ekipte yer alan Sibel Uğurlu da ; "Evde ufak tefek aksesuarlar boyuyordum ama böyle detaylı eğitimlere giderek kendimi geliştirdim. Mutfak dönüştürüyoruz, yer, ıslak zemin, banyo, her yeri her şeyi dönüştürebiliyoruz. Eskiyi görüp, yeniye dönüştürdüğümüzde keyif ve zevk alıyoruz. Sosyal medyadan takip ediyorlar, çok olumlu sonuçlar alıyoruz, keyifli" dedi. 
 
EV SAHİPLERİ İNANAMIYORLAR
 
İki çocuk annesi Ayşegül Kökçek, çalışıp kendi harçlıklarını çıkardıklarını kaydederek, şunları dedi; "
 
Güzel işler çıkartıyoruz, dönüşümler yapıyoruz. Müşterilerimizde çok mutlu oluyor, bizde mutlu oluyoruz. Kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Kendi harçlıklarımızı çıkarıyoruz, yeri geliyor yatırım yapıyoruz, çokta memnunuz. Dönüşler güzel oluyor, ev sahipleri inanamıyorlar ilk önce mükemmel olmayacak gibi geliyor ama daha dünkü müşterimiz çok beğendi eşi pek taraftar değilmiş çok memnun kaldılar. Yeni gibi yapıyoruz, eskisinden daha iyi oluyor."
 
ERKEK USTALARA GÖRE DAHA TEMİZ ÇALIŞIYORUZ
 
Boyama işine evde raf, sehpa boyayarak başladığını anlatarak; "Dönüşüm atölyesini gördüm, katılmak istedim. Merve hanımda bize çok yardımcı oldu, ekibe dahil etti böylelikle ekip arkadaşlarımla birlikte çok güzel dönüşümler yapıyoruz. Gittiğimiz ev hanımları bizi görünce şaşırıyorlar, bayanlar mı boyayacak diye sonra iş bittiğinde çok memnun oluyorlar. Çok olumlu dönüşler alıyoruz, uyguladığımız projelerden herkes çok memnun, çok temiz işler çıkarıyoruz. Erkek ustalara göre çok daha temiz çalışıyoruz, arkamızda tertemiz görüntü bırakıyoruz. Eğer ev hanımları da boya yapmayı çok seviyorlarsa, ekibimize dahil olsunlar" çağrısında bulundu. 
 
GÜZEL DÖNÜŞLER ALIYORUZ
 
Boya işlerini çok sevdiğini söyleyen Figen Çetin de; "Boya almaya gittim, Merve hanım yardımcı oldu bana bu işe başlamam için teklifte bulundu. Bende kabul ettim, çok sevdiğim bir alan. boya işlerini çok seviyorum. Arkadaşlarımdan ve boya yapmaktan çok memnunum. ev hanımlarına tavsiye ederim. 2 günde ev değişiyor, o yüzden güzel dönüşler alıyoruz. Çok beğeniyorlar oda bizi çok memnun ediyor. Şimdiye kadar olumsuz hiç bir şey yaşamadık, bizde memnunuz bize başvuran kişiler de memnun" dedi.

YORUMLAR (1)
Hanife sevim
Hanife sevim

Bu ekibin iletişim bilgilerini alabilirmiyim

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç