28 Nisan 2024|Pazar,11:23:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.910 1,54
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
10 Kasım 2023 - 18:11
10 Kasım 2023 - 18:113 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Filistinliler yararına kermes düzenlendi

Akyazı'da İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'deki Filistinliler yararına kermes gerçekleştirildi.

Filistinliler yararına kermes düzenlendi
Toprak Turizm


Haber : mine yıldırım

akyazı İlçe Müftülüğü ve Türk Diyanet Vakfı tarafından filistin'e destek kermesi düzenlendi. Gazi Süleyman Paşa Camii avlusunda dün ve bugün gerçekleştirilen kermeste ev hanımlarının yaptığı ürünler ve bağışlanan giyim ile çeyiz ürünleri filistinliler yararına satışa sunuldu. 

akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, kermesten elde edilen gelirin gazze'ye ulaştırılacağını söyledi.

Yaklaşık 35 gündür Dünya'nın gözü önünde adete soykırıma uğrayan sadece Müslüman oldukları için katledilen filistin gazze halkına bir nebze de olsa nefes olabilmek, onların yaralarına merhem olabilmek adına kermes düzenlendiğini ifade eden Eşki, " akyazı Müftülüğümüz ve akyazılı hayırsever vatandaşlarımızın, annelerimizin özellikle kadınların emeği çok fazla burada. akyazılı kadınların emeğiyle inşallah bir kermes düzenledik. Buradan toplanan, biriken tüm meblanın tamamı üstüne de eklenerek buradan gazze'ye ulaştırılacak inşallah. Örnek olmasını temenni ediyoruz ve aynı zamanda da bu vatandaşlarımıza da kermes vesilesiyle bir bilinç, farkındalık oluşturmak gayretimiz. kermes dün çok şiddetli yağmurun altında başladı ama buradaki hoca hanımların hepsinin adeta tavırları şuydu 'biz yağmurun altında bir kaç saat ıslanıyoruz ama onlar bir aydır bombaların altında şehit oluyorlar'. İnşallah Allah niyetlerimizi kabul eder, Allah bereketli eylesin diyorum." dedi. 

İlçe Müftüsü Kamil Özcan Demir ise gazze ve filistinlilerin yarasına merhem olmak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Dün yağmur altında başladı kermesimiz. Bizler yağmur altındayız onlar bomba altında. 'Yağmurla rahmet onlara destek olalım' dedik. Bir lokma ekmek, bir bombayı engelleyecek inşallah diyorum, o niyetli yola çıktık inşallah. Miktara bakmıyoruz, hedef önemli, tarafımız belli olsun istedik yani miktarın önemli yok. Önemli olan az bir nebze de olsa niyetimiz belli olarak Müslüman kardeşlerimizin yarasına merhem olmak istiyoruz, derdimiz o."

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç