27 Nisan 2024|Cumartesi,10:15:39
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.082 1,91
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
02 Kasım 2023 - 11:35
02 Kasım 2023 - 11:353 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Jandarmadan dolandırıcılık uyarısı

Sakarya'da dolandırıcılık olaylarında artış yaşandığı uyarısını yapan jandarma, bu yıl 12 milyon liralık dolandırıcılık yaşandığını bildirdi.

Jandarmadan dolandırıcılık uyarısı
Toprak Turizm


İl jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi sakarya İl jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde de dolandırıcılık olaylarında son zamanlarda ciddi bir artış meydana geldiğinin görüldüğü kaydedildi.


2023 yılında 12 Milyon TL maddi zarar meydana geldiği ifade edilen açıklamada; "

Bu süre içerisinde 169 olay aydınlatılmıştır. dolandırıcılık olaylarında şüphelileri tespit etmek zor olduğu gibi her ne kadar olaylar aydınlatılmış olsa da gönderilen para geri gelmemektedir. Dolandırıcılar tarafından her geçen gün farklı taktik ve tekniklerle vatandaşlarımız mağdur edilmektedir. Vatandaşlarımızın aşağıdaki durumlarla karşılaşmaları halinde 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları ya da en yakın kolluğa bilgi vermeleri önem arz etmektedir" denildi.

jandarma dolandırıcılara karşı vatandaşlara şu uyarıları yaptı; "

Kendisini Savcı, jandarma, Polis, Asker olarak tanıtan ve “adınız veya banka hesabınız terör örgütü ile yürütülen soruşturmaya karıştı gibi senaryolarla” para isteyenlere itibar etmeyin, unutmayın Savcı, jandarma, Polis, Asker sizden para talep etmez, bu türden aramalarda derhal telefon görüşmesini sonlandırın.

“Piyasa Değeri Altında Satış” reklamlarını dikkat edin, sosyal medya ya da anlık mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla tarafınıza iletilen bu tür reklam ve duyurulara şüphe ile yaklaşın, alışverişleriniz için resmi uygulama ve internet sitelerini tercih edin,

“Sosyal Yardım Vaadi” ile ilgili paylaşımlara inanmayın, internet sitelerinin doğruluğunu kontrol edin, yardım başvurularını ilgili kurumun resmi kaynakları aracılığıyla teyit edin, şüpheli bağlantılara tıklamayın ve herhangi bir ön ödeme gerçekleştirmeyin,
“İş/Görev Vaadi” ile dolandırıcılık girişimlerine dikkat edin, tarafınıza gönderilen bağlantılar aracılığıyla çekiliş için kişisel/finansal bilgilerinizi talep eden kişiler tarafından gönderilen bağlantılara itibar etmeyin, kişisel ve banka kart bilgilerinizi paylaşmayın,

“Bungalov Tatili veya Diğer Tatil Konaklama” ilanlarına şüphe ile yaklaşın, işletme hakkında araştırma yapın, kullanıcı yorumlarını inceleyin, acenteleri teyit etmeden herhangi bir ön ödeme yapmayın, havale veya EFT ödemelerinde hesabın resmi şirket hesabı adına olduğunda emin olun,  

 Özellikle sosyal medya ve alışveriş siteleri üzerinden piyasa değerinin altında satılan ürünlere inanmayın. “Unutmayın kimse ihtiyacı olsa bile malını ucuza satmaz.”

“Şantaja Boyun Eğmeyin” sosyal medya hesapları üzerinden yeni tanıştığınız insanlarla kişisel verilerinizi ve görüntülerinizi paylaşmayın. Şantaj olaylarında para vermeniz çözüm değildir.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç