29 Nisan 2024|Pazartesi,20:36:14
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,3751 0,19
EURO
34,8044 0,18
ALTIN
2.441,45 0,11
BİTCOİN
$63.106 0,84
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
31 Temmuz 2023 - 16:44
31 Temmuz 2023 - 16:443 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden TÜBİTAK-1002 Projesi

Araştırma üniversitesi vizyonu doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Üniversitesinde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nursan Çınar'ın projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden TÜBİTAK-1002 Projesi
Toprak Turizm


sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Nursan Çınar'ın yürütücülüğünü yaptığı "Deprem Bölgesinde Emzirmenin ve Bebek Beslenmesinin Sürdürülebilirliğinin Annelerin Deneyimlerine Dayalı İncelenmesi: Kalitatif Bir Çalışma" adlı projesi TÜBİTAK-1002 Hızlı Destek Modülü kapsamında A seviyesinde desteklenmeye hak kazandı.

Prof. Dr. Nursan Çınar, ülkemizde yaşanan depremlerde bebek beslenmesine, özellikle de emzirmeye yönelik deneyimlerin, mevcut durumun ve yaşanan sorunların ortaya konulmasının yaşanan afette ve daha sonra meydana gelebilecek afet durumlarında sağlık ve sosyal destek programlarının oluşturulmasında katkı sağlayacağını dile getirdi.

Prof. Dr. Çınar, Afet durumlarında emzirmenin sürdürülmesi ve bebek beslenmesinin önemi vurgulanmakla birlikte, bu durumu yaşamış annelerle yapılacak görüşmeler ve afeti yaşamış annelerin önerilerinin öğrenilmesi, deneyimlerin ortaya çıkarılması bundan sonraki zamanlarda çözüm oluşturması açısından önemlidir. Ayrıca, ortaya çıkarılacak bilgilerin daha sonraki araştırmalara da kaynak oluşturacağı ve bu yönü ile literatüre önemli katkı sağlayacağı ve hizmet sunumunda yeni prosedürlerin oluşturulmasında yol gösterebileceğini öngördüklerini ifade etti.

Projenin temel amacının, Kahramanmaraş'ta büyük deprem felaketini yaşayan 0-2 yaş çocuğu olan annelerin deprem sonrası süreçte emzirmeyi sürdürebilme durumlarının incelenmesi, anne sütü verme, mama hazırlama ve bebeklerini besleme ile ilgili depremzede annelerin yaşadıkları sorunları ve deneyimleri ortaya konulması olduğu vurgulandı. SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nursan Çınar'ın yürütücülüğündeki projede, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim dalından Arş. Gör. Dr. Özge Karakaya Suzan, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üye. Sinem Yalnızoğlu Çaka, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üye. Sümeyra Topal yer alıyor.

Prof. Dr. Nursan Çınar, araştırmalara verdiği önem ve desteğin bizde oluşturduğu motivasyondan dolayı sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al'a ve verdikleri destekten dolayı araştırma Dekanlığına teşekkürlerini iletti.Geçen yılki şenlikte söz verilmişti asfalt için. Yapılmadı. 79 yaşımdayım. Ben bildim bileli bu yol yapılmayı bekliyor. Çıkarımız yok. İnsanları birlik beraberlik için bu şenliği yapıyoruz. Bölgenin en büyük yayla şenliği burada oluyor. Yol maalesef kötü. Öncelik verilmedi. Tamamı 12-13 kilometre olan yolu bir türlü yaptıramıyoruz" dedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç