29 Nisan 2024|Pazartesi,01:16:37
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,5462 0,34
EURO
34,8736 0,38
ALTIN
2.446,95 0,34
BİTCOİN
$63.600 0,35
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
15 Şubat 2023 - 19:50
15 Şubat 2023 - 19:504 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SAKTİM'in yardım kampanyasına büyük destek

Sakarya Arama Kurtarma Yangın Timi Derneği'nin (SAKTİM), depremzedeler için başlattığı yardım kampanyası sürüyor. Vatandaşlar, kampanyaya büyük destekte bulunuyor.

SAKTİM'in yardım kampanyasına büyük destek
Toprak Turizm


Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan SAKTİM, afetzedeler için yardım kampanyası başlattı.

İlçe merkezinde kurulan stantta vatandaşların getirdiği yardımlar toplanıyor. SAKTİM ekibinin Genel Başkan Yardımcısı Emre Harman, yardım çalışmasına ilişkin; "
"Bizler depremin ilk dakikalarında ekip olarak hazırlandık ve Maraş'a müdahale için ekip olarak çıkış yaptık. Oradan bir çok insana yardımımız dokundu, bir çok insanı kurtardık ve bunun yeterli olmadığını düşünerek oradaki çocuklara, oradaki vatandaşlara ihtiyacınız ne diye sorduk. Bize söylenen şey şu, temizlik malzemesi ve çocukların isteği oyuncaklar bu oyuncaklarla ilgili bu temizlik malzemesiyle ilgili şuan Akyazı Belediyemizin bize tahsis etmiş olduğu pazar yerindeki stand alanında standlarımızı açtık. Tüm vatandaşlarımızdan nakdi ve malzeme olarak sıfır oyuncak ve sıfır temizlik malzemeleri olmak şartıyla yardımlar topluyoruz" dedi.

AKYAZI HALKINA DUYARLILIĞINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Toplanan yardımları Cuma günü ekip arkadaşları ile birlikte Maraş'a giderek elleriyle teslim edeceklerini anlatan Harman, şöyle konuştu; "
Enkaz altından çıkarmış olduğumuz vatandaşlarımıza konteyner yardımında bulunan bir çok iş adamlarımız var, onlarla birlikte giderek tekrardan konteynerlerini teslim ederek kalacak bir yer haline getireceğiz. Buradan tüm Akyazı halkının duyarlılığı için, tüm vatandaşlarımızın duyarlılığı için herkese teşekkür ediyoruz. Yardımlarınızı bekliyoruz, cuma gününe kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bugün kapalı pazar olduğundan dolayı burada standımızı açtık, diğer günlerde tekrardan eski itfaiye belediyesinin önünde standımız devam edecek. Tüm vatandaşlarımıza duyuruyoruz"

DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞMAK MUTLU EDİYOR

Saktim üyesi Bilge Akdin ise " saktim üyesi olmaktan çok mutluyum. Burada bize gelen telefonlarla depremzedelerle konuştuk, oradaki ekibimize bildirdik. Bir şeyler yapıp çabalamak çok güzel, çok mutluyum burada olmaktan. Lojistik olarakta yardımda bulunduk, şuan burada yaptıklarımızla Kahramanmaraştaki depremzedelere lojistik olarak yardım, ihtiyaçlarını gideriyoruz. Yaptığımız yardımlar, orada edindiğim arkadaşlıklar her şey o kadar güzel ki hep beraber birlik olup bir şeyler yapmamız depremzedeler için uğraşmamız o kadar mutlu ediyor ki beni, buradan oradakilere de çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Buradaki yardımları, saktim ekibimiz kendi elleriyle götürecek. Temizlik malzelerini götürecekler, kendi adıma da saktim adına da çok mutluyum.  saktim ekibime çok teşekkür ediyorum. Yardım edenlere çok teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza da gönüllü  saktim üyesi olmasını tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.

HERKES YARDIMCI OLSUN

Akyazılı vatandaş Ebru Kır; "Biz depremin çocukları olarak, deprem bölgesindekilere yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şuan da bir standa kurulmuş, elinden gelen herkes buraya yardımcı olsun. İnşallah bu zor günleri hep beraber birlikte ve bu birliktelikten aldığımız güçle başarıp yeniden umutla oradaki yerleri ihya edeceğiz. İnşallah Rabbim güzel günler göstersin, başka acılar yaşatmasın ülkemize"

DEPREMZEDE VATANDAŞ; SAHİPSİZ BIRAKMADILAR


Depremzede Perihan Mırkın; "Tüm Türkiye halkına teşekkür ederim. Adıyaman'a başı sağ olsun o gençlere kurban olurum. Bu ülke Kahramanmaraş'ta, Adıyaman'da bütün illere. Biz ardımıza bıraktık o gençleri bıraktık geldik çok üzülüyorum. Sizin gibi gençlere, sizin gibi güzel gençlere çok teşekkür ediyorum. Biz buraya geldik, bizi sahipsiz bırakmadılar hepinize teşekkür ediyorum. Biz sahipsiz değiliz, biz güçlü bir devletiz.


Akyazılı Tayfun Geyve; "1999 depremini birebir yaşamış kişilerden bir tanesiyim ben. Tabiki o depremzede kardeşlerimizin yerinde olmak kimse istemez ama bir nevi elimizden bir şey gelirse, ne mutlu bize. Ne diyelim, Allah sabır versin onlara başka diyeceğim bir şey yok görüyoruz, şahit oluyoruz"

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç